Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

G.W. Persson solgte sin største drittsekk for hundre millioner kroner

Wandrups utvalgte: Bäckström fikk én sesong på TV i USA.

INGEN HELSEFREAK: Rainn Wilson i rollen som G.W. Perssons politi-antihelt Evert Bäckström i serien «Backstrom». Her opererer den svenske politibøllen i Portland, Oregon. Serien blir ikke fornyet etter første sesong, men G.W. smiler hele veien til banken.
INGEN HELSEFREAK: Rainn Wilson i rollen som G.W. Perssons politi-antihelt Evert Bäckström i serien «Backstrom». Her opererer den svenske politibøllen i Portland, Oregon. Serien blir ikke fornyet etter første sesong, men G.W. smiler hele veien til banken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DVD/BOK: Leif G.W. Persson kunne sette rundt 100 millioner kroner i banken etter at 20th Century Fox bestemte seg for å lage en serie av hans figur Evert Bäckström, eller som han heter i Portland, Oregon: «Backstrom».

13 episoder ble produsert. De har vært vist på amerikansk TV tidligere i år. Bäckström er kjent for G.W.?s lesere som biperson fra flere romaner, med en image omtrent som Gunvald Larsson i Sjöwall & Wahlöös bøker om Martin Beck.

Han er bøllete og hensynsløs, kutter svinger og beveger seg på kanten av loven. Men han oppklarer drap, og er hovedperson i romanene «Linda - som i Lindamordet», «Den som dreper dragen» og «Den sanne historien om Pinochios nese», som alle er utgitt på norsk.

I serien spilles Backstrom av Rainn Wilson, kjent fra serien «The Office». Den er lagt opp som en blanding av komedie og spenningsserie, med den demonstrativt usunne Backstrom som en miks av skarp detektiv og brummende bøffel, med sigar i munnviken og sprit på lommelerka. Helsekost er et fremmedord.

Den første sesongen er ute på DVD. Den blir også den eneste, på grunn av sviktende seertall.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!