FRONTMANN: Dave Brockie oppptrådde i likhet med resten av Gwar alltid med kostyme. Foto: Libertus på Flickr (Creative Commons)
FRONTMANN: Dave Brockie oppptrådde i likhet med resten av Gwar alltid med kostyme. Foto: Libertus på Flickr (Creative Commons)Vis mer

Gwar-vokalisten er død

Dave Brockie ble bare 50 år.

(Dagbladet): Richmond-avisa Style Weekly melder i dag at Dave Brockie er død, 50 år gammel.

Brockie er mest kjent som Oderus Urungus, frontfigur og eneste gjenværende grunnlegger i metalbandet Gwar, som kan feire 30-årsjubileum i år. Nyheten er bekreftet av bandets produsent på Facebook.

Gruppa er like kjent for sine utstuderte skrekkfilmaktige monsterkostymer som for sine meget frittalende tekster.

De ble Grammy-nominert i 1993 og 1995 og har bygget opp en ikke ubetydelig kultfanbase gjennom i alt 13 album og en rekke turneer verden over. Siste plate - «Battle Maximus» - kom så seint som i september i fjor.

Ifølge avisa ble Dave Brockie funnet død i sitt hjem av en romkamerat. Nå sørger bandmedlemmene over sin tapte vokalist.

- Dave var en av de morsomste, smarteste, mest kreative og energiske personene jeg har kjent. Han kunne være krass og respektløs, men alltid på en veldig humoristisk måte. Han var dessuten meget intelligent og opptatt av historie, politikk og kunst, sier den tidligere Gwar-bassisten Mike Bishop til Style Weekly.

- Bak hans forkjærlighet for kroppslig humor skjulte det seg et meget skarpt vidd. Han var en kriminelt undervurdert tekstforfatter og hardrock-vokalist, en av de beste noensinne, mener bassisten.