Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

gwen

Gwen Stefani (35) hadde mer lyst til å sove enn å gå solo.

med den siste No Doubt-turneen hadde jeg lyst til å lage et album, men jeg hadde også fryktelig lyst til å sove, sier Gwen Stefani.

-  Jeg var utbrent, men plateselskapet ringte meg og sa «Linda Perry (kjent produsent, journ.anm) er klar, hun er i studio og venter på deg». Jeg hadde ikke lyst og sa «for det første så sover jeg nå, og Linda er ikke Prince, er hun?».

INTERSCOPE-SJEF

Jimmy Iovine fikk viljen sin. Og han har ikke spart på kronene når yndlingen Gwen skal solodebutere.

Nei, Prince er ikke med, men i 2004 blir det ikke særlig hottere enn Andre 3000 fra Outkast, Pharrell Williams fra The Neptunes og hiphopgudfar Dr Dre. Og det er de tre, sammen med Linda Perry, som står for store deler av Stefanis særs påkostede debutplate «Love Angel Music Baby».

Men samarbeidet med Andre 3000 var vanskelig å få til.

-  Jeg druknet i kreativiteten hans, sier Gwen.

-  Selv om jeg virkelig relaterer til han og skulle ønske jeg kunne vært han, så kommer vi samtidig fra to forskjellige verdener og musikalske ståsteder.

-  Men det ordnet seg til slutt?

-  Det var virkelig vanskelig for meg. Selv om han var den snilleste, prøve-å-få-meg-til-å-føle-meg-bra typen så sleit jeg med min egen usikkerhet. Det var utvilsomt han som styrte showet, men vi fikk til noen virkelig bra greier sammen.

EN MILLION SKIVER

er forhåndssolgt i USA før plata kommer i butikkhyllene på mandag.

Det sier også litt om hvor mye tro plateselskapet har på Stefanis potensiale når de slipper debuten hennes løs i det som må være tidenes hardeste kamp om platekjøperne. Mellom 12.november og 22.november kommer det skiver fra fire av verdens mestselgende artister: Snoop Dogg, Destiny\'s Child, Eminem og U2

Og, ja, Gwen Stefani.

GWEN VOKSTE OPP

i en kristen familie i disneybyen Anaheim i California. Selv har hun sammenliknet familien med the Brady Bunch: En perfekt og nesten irriterende harmonisk gjeng. Faktisk bodde hun hos mor og far helt til 1996.

Det året tok det helt av for No Doubt med tredjeskiva «Tragic Kingdom» og monsterhitene «Just A Girl» og «Don\'t Speak». Fra en forholdsvis ukjent tilværelse i undergrunnen, blåste No Doubt opp som Slanke-Bjørn på en sprekk.

Snart ville alle 16 år gamle jenter være som henne.

-  Jeg trodde aldri at jeg, denne taperen fra Anaheim kunne ha en sånn effekt på folk, var Gwens kommentar.

De la verden under seg i løpet av to år. Og de solgte 15 millioner skiver. Eller de , det var vel egentlig ingen som fikk med seg at det var et band.

-  Det er tøft å stille opp på bilder og deretter bli klippet bort, fortalte bassisten Tony Kanal til Spin Magazine i 1997.

For uansett hvor mye de prøvde, No Doubt var og ble Gwen Stefani. Selv om sutrete Kanal fikk sine 15 minutter med fame da storyen om bruddet med han og Gwen gikk verden rundt i forbindelse med lanseringen. Men også her var det Gwen som kom best ut av det.

-  Jeg tvang Tony til å gå ut med meg, fortalte hun.

Og hun ble ikke noe mindre rocka av å fortelle at da forholdet tok slutt, så presset hun han fremdeles til å kline.

Nå er hun gift med vokalisten i Bush, Gavin Rossdale.

MANGE HAR SPEKULERT

i om Gwens soloprosjekt betyr slutten på No Doubt som band. Men i beste Beyonce-ånd, forsikrer Stefani at dette bare er et sideprosjekt.

Dessuten føles det rart å holde på alene.

-  Det er veldig annerledes. 17, nesten 18 år med de gutta - de er mine beste venner - og vi bestemte at vi skulle ta oss et år fri. I det friåret var det en hel liste av ting jeg hadde lyst til å gjøre, men jeg ble stressa. Jeg tror det er viktig å putte seg selv i en situasjon hvor det ukomfortabelt for at man skal greie å vokse.

GWEN FIKK IKKE SOVE

hele friåret sitt. Under arbeidet med Linda Perry ble det likevel litt tid i senga.

-  Jeg lå bokstavelig talt i senga og gråt fordi jeg var så redd. Jeg hadde aldri jobbet med en jente før og jeg var trøtt, sier Gwen.

-  Men hun var fantastisk og vi skrev nesten ferdig låta «Fine By You» første dagen. Dagen etter lagde vi førstesingelen «What Are You Waiting For» som handler om alle mine følelser i forhold til å lage denne skiva.

«You\'re still a super hot female/You got your million dollar contract/And they\'re all waiting for your hot track», synger Gwen Stefani.

Hun har helt rett.

Kilde: International Feature Agency

SOLO: På mandag kommer debutalbumet til Gwen Stefani fra No Doubt. Hun har fått produsenthjelp av Andre 3000 fra Outkast, Pharrell Williams og Dr. Dre.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media