Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gwyneth fyller rollen

«Shallow Hal» varter opp med 150 kg Gwyneth Paltrow, som bokstavelig talt fyller rollen utmerket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hennes Rosemary er nesten forbausende inderlig, søt og sår. Gjennom det meste av denne komedien ser vi henne imidlertid i vanlig, smekker fasong. Det er fordi hennes beundrer Hal (Jack Black) er blitt hypnotisert til å se mer enn fasaden på mennesker. Han opplever Rosemary som den vakre personen hun er.

Men omgivelsene og vennen Mauricio (Jason Alexander), om mulig enda mer overflatisk enn Hal egentlig er, ser det enorme omfanget av Rosemary.

Fedmekomikk

Sånn er utgangspunktet for Farrelly-brødrenes siste utskeielser omkring kroppslige og andre særtrekk. Fedmekomikk lå i lufta. Dermed har det grovkornede regissørparet også pådratt seg atskillig vrede - en sjeldenhet med komedier. Tals-personer for overvektige har rykket ut og tatt avstand fra hva de

mener er uthenging.

Ingen blir spart

Spørsmålet er om det er grunn til å føle seg truffet av Farrellyenes mildt sagt aparte visjoner, mindre overraskende her enn ofte ellers. Opplagt kan filmen ses på verst mulig måte.

At vi innbys til å le av en tykk Rosemary som knekker en restaurantstol og blir til spott og spe for alle andre enn Hal, vil sikkert ergre flere.

Sider ved framstillingen av mannens plutselige popularitet i hypnotisert tilstand er til å heve begge øyenbryn av. Samtidig leser som kjent fanden Bibelen på sin spesielle måte.

Farrellyene gjør som bestandig: De griper tak i fordommer og egenheter, vrenger dem i trynet på publikum, og ingen spares for ufine triks. Så hvem ler vi av?

Paltrow må ha forstått noen problemer av å bli utkledd i fedmedrakt, for hun leverer en fin rolle. Jack Black når henne ikke til knærne. Her burde vi hatt en skuespiller, ikke «bare» en komiker. Og det går et stykke mellom gapskrattene - til gjengjeld noe mer varme enn normalt er i en Farrelly-film.

Hele Norges coronakart