Gwyneth Paltrow-magasin nedlagt etter fakta-krangel

Paltrow ville at magasinet hennes skulle publisere intervjuer med healere og alternative behandlere, uten å måtte sjekke om det de sa faktisk stemte.

ENDTE SAMARBEID: Skuespiller og publisist Gwyneth Paltrow. Foto: NTB Scanpix
ENDTE SAMARBEID: Skuespiller og publisist Gwyneth Paltrow. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste åra har skuespiller Gwyneth Paltrow delt råd og livsstilstips på nettstedet Goop, som hun er kurator for. Nettstedet har fått mye kritikk for å ha delt flere kontroversielle helsetips, som eksperter mener kan være skadelige.

Foruten å ha rådet influensasyke til å sitte mye i badstu, har skuespilleren også rådet kvinner til å dampe vaginaen sin.

I april inngikk Goop et samarbeid med forlaget Condé Nast, som blant annet eier magasinene Vogue og Vanity Fair, for å lage en magasin-versjon av nettstedet. Men nå er magasin-samarbeidet avsluttet, blant annet fordi Condé Nast ville at Goop skulle sjekke at alle opplysningene de publiserte samsvarte med fakta.

Så ikke behov for faktasjekk

- Selskapet er i utvikling og gjør ting på en veldig gammeldags måte, sier Gwyneth Paltrow, i et intervju med New York Times.

Paltrow ville at Goop skulle publisere intervjuer med healere og alternative behandlere, uten å måtte sjekke om det de sa faktisk var medisinsk korrekt eller vitenskapelig mulig.

Condé Nast holdt fast ved at påstander skulle verifiseres, og når det ble umulig ble noen intervjuer om helse byttet ut med reisereportasjer i hui og hast, skriver New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer