Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gyldendal åpner huset

Med festival for litteraturinteresserte.

(Dagbladet.no): 6.-9. mars åpner forlaget Gyldendal sitt nye, Sverre Fehn-tegnede hus for publikum.

I tillegg til å beundre arkitekturen, får man anledning til å delta på foredrag og forfattermøter, møte de ansatte og spise gjedderavioli.

- Dette er første gang et forlag alene lager en litteraturfestival, men jeg tror ikke det blir siste gang - verken for oss eller andre, sa Bjarne Buset, informasjonssjef i Gyldendal, under torsdagens presentasjon.

Personlig

Det å sende inn manuskripter til forlagene, er ofte en upersonlig opplevelse. Under Gyldendal-dagene skal vordende forfattere også få anledning til å møte ansatte ansikt til ansikt for å levere arbeidet sitt.

- Vi skal sitte her og ta imot manus. Planen er å sprenglese det vi har fått inn natt til fredag og hele fredag, og så skal vi gi tilbakemelding til de ti beste på lørdag. Selvsagt håper vi å oppdage nye talenter på denne måten, informerte Trude Rønnestad, redaktør for norsk skjønnlitteratur i Gyldendal.

Det varierte programmet inneholder noe for enhver, også musikk.

To mann på bass

FORFATTER: Levi Henriksen skal ikke bare fortelle om virket sitt under Gyldendal-dagene, han skal også spille bass sammen med Sturle Brustad. Foto: LARS EIVIND BONES
FORFATTER: Levi Henriksen skal ikke bare fortelle om virket sitt under Gyldendal-dagene, han skal også spille bass sammen med Sturle Brustad. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer

Forfatterne Levi Henriksen og Sturle Brustad skal spille bassganger mens de forteller om sine mange refusjoner, eller «om å mislykkes som musiker og lykkes som forfatter», som det står i programmet.

- Dette konseptet trekker masse folk, det er ganske kommersielt egentlig, spøkte Henriksen, som kom alene til presentasjonen.

Han ga en smakebit i form av duoens «Gutt med bass», en omsatt og omarbeidet versjon av Johnny Cash\' «A Boy Named Sue».

- Hvis noen skulle få lyst til å klappe mens jeg spiller - ikke gjør det! Det er vanskelig nok å komme gjennom låten som det er, advarte Henriksen.

Tar fri fra skrivinga

Kritikerroste Levi Henriksen arbeider for tida med en ny bok, men tar seg likevel tid til å delta på Gyldendal-dagene.

- Da Levi sa ja til å stille opp, la han til at det nå hviler på mine skuldre at boka hans blir en halv dag dårligere, kommenterte Bjarne Buset.


Programmet til Gyldendal-dagene finner du her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media