Tonen blir slått an allerede fra de første linjene: «Magnus Wormdal hadde lagt humoren bak seg. Han måtte nesten le. Her satt han, en permittert postfunksjonær, i sin alders begynnende høst, en seniorhumorist som hadde viet hele sitt voksne fritidsliv til å spre glede og munterhet, ikke bare i nærmiljøet, men et godt stykke utover det.»
- Siden går det slag i slag med ellevill situasjonskomikk og underfundig verbalhumor i en huldsalig syntese. Det finnes humor av mange slag - fra den bistre og svarte til den lystige og gylne. Hagerups hører til det siste slaget - varm og sjenerøs som den er, og med en dyp forståelse for menneskelige svakheter og dårskaper.
Drømmer
Bokas hovedfigur er en liten genistrek i seg selv, en kloning av Chaplin og Ambjørnsens Elling, hvis man kan forestille seg noe slikt - naiv og troskyldig, en ensom sjel, angst- og tvangsnevrotiker, hypokonder og fantast, en mann som lik oss alle sliter med å holde livets fortredeligheter på avstand og tanken på den tilstundende død i sjakk. Han skiller seg kanskje ut - som «den lille mann» som på sitt vis framstår som en livskunstner - men vi kjenner oss selv igjen i ham.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger