Gyllene tider for Winnerbäck

Svenskenes nye popyndling Lars Winnerbäck (25) bekjenner en musikalsk legning han til nå har holdt for seg selv: - Jeg kan jo ikke gå rundt og si at jeg er fan av Gyllene Tider.

På fem år har Winnerbäck gitt ut like mange plater. Det begynte med viserock inspirert av landsmenn som Stefan Sundström og Ulf Lundell, men gradvis har musikken dreid over mot poprock.

På hans siste cd, «Singel», er det ikke vanskelig å få øre på Gyllene Tider, Per Gessles gjennombrudd som popartist over 20 år siden.

Romantiker

- Du er den første som sier det, men det er helt rett. Jeg må innrømme at jeg har hørt mye på Gyllene Tider, men det er ikke særlig politisk korrekt. Punkrock og Bruce Springsteen er langt mer riktige referanser, sier Winnerbäck.

«Singel» handler mye om det å være nettopp singel, en erfaring Winnerbäck hevder å vite nok om.

- Jeg er en romantiker som har vært singel i fem år, så jeg vet hva jeg synger om. Men akkurat da jeg var ferdig med plata, fikk jeg en kjæreste.

To av låtene på plata er blitt til i Oslo. Han måtte bort fra Stockholm, og bodde noen dager på Grand Hotel.

Gjennombrudd

- Hvis jeg skulle bodd i en annen by, måtte det bli Oslo. Jeg trives her.

I 1996 debuterte Winnerbäck med «Dans med svåra steg», og året etter kom «Rusningstrafik». Tredjealbumet «Med solen i ögonen» fortsatte i det samme viserockete leiet. Med fjorårets «Kom», kom også dreiningen mot mer pop og mindre viser. Dermed kom også det kommersielle gjennombruddet, som også har økt interessen for de tidlige platene.

Stikkord for Winnerbäck er sterkt melodifokus og gode tekster.

- Jeg skal lage mange plater - plater med forskjellig uttrykk. Det neste blir kanskje et punkalbum.

<B>I OSLO:</B> Lars Winnerbäck trives i Oslo. - To av låtene på den nye plata er blitt til her, sier den svenske artisten, som stadig flere nordmenn får øynene opp for.