Gyllenhaal presenterte seriemorder-film

Rollefiguren i «Zodiac» ødela livet i jakten på morderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CANNES (Dagbladet.no): - Før jeg møtte virkelighetens Robert Graysmith, spurte jeg meg hva som får en mann til å ødelegge livet - på jakt etter en seriemorder, sa Gyllenhaal da han møtte media i Cannes.

Superstjernen Jake Gyllenhaal spiller avistegneren Robert Graysmith i San Francisco Chronicle. En mann som på 1970-tallet grusla sitt ekteskap og sosiale liv, i manisk opptatthet av å avsløre seriemorderen «Zodiac».

Tre besatte menn

Gyllenhaal møtte Graysmith flere ganger - og filmet ham, for å bli mest mulig lik.

- Han var så snill. Så uegoistisk. Han ødela livet sitt uten grunn, mente skuespilleren i går.

Også Mark Ruffalo spiller en person som fikk livet ødelagt av seriemorderen som kalte seg «Zodiac» - politimannen David Toschi. Ruffalo tilbragte også tid med «sin» mann:

- Jeg fulgte ham i to dager. Lærte meg bevegelsene, måten å snakke på, måten å tenke på. Det som slo meg, er hvordan Toschi konsekvent fulgte loven - uansett hva magefølelsen sa. Jeg kunne ikke gjort rollen uten Toschis medvirkning, slo Ruffalo fast i går.

Også Robert Downey jr. (San Francisco Chronicle-reporter Paul Avery) spiller en person hvis liv ble ødelagt - druknet i alkohol og sementert i dop - på grunn av seriemorderen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer