Gymnaslæreren på rocker\'n

Gymnaslærer Pedersen i Kristoffer Joners skikkelse var på rocker\'n i går med mye drikke og sneisne damer.

Kristoffer Joner skal være glad for at det ikke var gin & tonic i de glassene han tyllet i seg, for da ville han hatt tidenes hangover i dag. Men på film går allting an.

Toner fra The Margarets og et knippe 60-tallsstatister dannet bakteppe for en livat kveld på by\'n for gymnaslærer Pedersen.

På fylla

-  Nå skal jeg drite meg skikkelig ut og havne på fylla og se om jeg får sjekket noen damer, sier Kristoffer Joner med oljekjemmet hår og korrekt antrukket. Året er 1965 og ml-bevegelsen har ennå ikke slukt gymnaslæreren.

Han er nettopp kommet til Larvik, og tilbringer deler av kvelden sammen med lærerkollega Gunnar Bøe (Fridtjov Såheim).

Regissør Hans Petter Moland instruerer de to, som må rope til hverandre. For på scenen står The Margarets, bandet som tidligere i år lagde en video med nettopp Moland bak kamera. Dansegulvet er fullt av unge mennesker med gjennomført 60-tallslook. Å komme inn i Samfunssalen på Sentrum Scene, er som å skru klokka 40 år tilbake.

Ane Dahl Torp, som seinere i filmen blir Pedersens kjæreste Nina Skåtøy, dukker ikke opp i denne scenen.

Som å se våre mødre

The Margarets elsker settingen. Kvintetten fra Sunnmøre skulle ønske de kunne vært der - midt på 60-tallet - på ordentlig.

-  Det er slik kvinnene skulle vært kledd i dag. Sjekk ut de damene: så flott og tidløst. Det er egentlig som å se på våre mødre. 60-tallet virker så uskyldig, men det er nok bare tilsynelatende, sier sanger Alex Rinde.

Hans Petter Moland har aldri lagt skjul på at han er stor fan, og når han trengte et band til filmatiseringen av Dag Solstads roman, var The Margarets et opplagt valg.

Gårsdagens opptak blir til to- tre minutter film. Kristoffer Joner prøver å sjekke opp Henriette Steenstrup til toner av en ny versjon av Margarets-låten «She Caught The Last Bus Home». Men det blir kveldens svirebror Gunnar Bøe (Fridtjov Såheim), som stikker av med det som skal bli fru Merete Bøe.

-  Det var egentlig «She Caught The Last Bus Home» Moland ville lage video til, men så ble det «Surf Alone», som plateselskapet ville ha. Men nå får vi likevel festet låten på film sammen med Moland, sier gitarist Ante Giskeødegård.

40 ÅR TILBAKE: Tida ble skrudd 40 år tilbake for Kristoffer Joner og bandet The Margarets. Det populære bandet sørget for å spille opp til dans for gymnaslæreren, som både var på sjekker\'n og rocker\'n.