Gynekolog over ende

Lekkert, men tamt komidrama om overklassen i Texas.

Kanskje kan «Doktor T og kvinnene» slå an blant frustrerte menn. Doktoren (Richard Gere) er åpenbart tynget av vekten av den tradisjonelle mannsrollens krav til totalt forsørgeransvar. Dessuten er han i egenskap av gynekolog og familiemann omgitt av kvinner så langt øyet rekker, samtlige komplette idioter, egoister, skapdrankere og sutrebøtter - ørkesløse overklassekvinner i et pengesterkt Dallas-miljø. Sully Travis\' kone (Farrah Fawcett) bryter sammen av å ha blitt elsket for mye, hans ene datter (Kate Hudson) planlegger ekteskap enda hun kanskje er lesbisk. Muligens er golftreneren Bree (Helen Hunt) det eneste fornuftige kvinnemennesket i mils omkrets.

Robert Altman har fått pepper for kvinnesynet han formidler denne gang. Det er forståelig.

På den annen side er det grenser for hvor mye provokatorisk kraft som ligger i en ganske kraftløs film. Den gamle hedersmann holder ikke fortellingen i tøyler. Den flyter ut og flyter ut, en stri strøm av nek passerer revy uten mål og mening, og egentlig skjer svært lite.

Men Gere kler legerollen. Og innimellom ser vi glimt av Altmans gamle klo i treffende karakteristikker av et bortskjemt borgerskap. Filmatisk er han alltid en fest. «Doktor T...» slutter minst fire ganger før legen omsider tar kvelden.

<B>ATTRAKTIV LEGE:</B> Legen og familiemannen i Dr. T og kvinnene er omgitt av kvinner så langt øye rekker.