Gyrid søker elskerinner

Gyrid Listuen (37) er på jakt etter elskerinner. Unge, gamle, pene, stygge - det spiller ingen rolle så lenge du ligger med en gift mann.

Listuen er ansatt i Drama- og dokumentarredaksjonen, Radio (RODD) i NRK P2. Nå skal hun lage en dokumentar om elskerinner.

- Temaet «single kvinner som er sammen med gifte menn» interesserer meg fordi det er en samlivsform som er veldig vanlig , men det finnes ikke noen sånn rute å sette kryss i på selvangivelsen. Det er mange myter rundt det å være elskerinne. Egentlig er det en umoderne rolle. Elskerinnen er nummer to, i en tid hvor du skal være nummer én overalt.

Frihet

Hun tror at mange elskerinnehistorier ligner mye på hverandre.

- Det er ofte er snakk om svært sterke jenter. I begynnelsen ønsker de seg kanskje den friheten det er å ikke ha en mann til frokost en vanlig tirsdag. Men jeg tror at etter en stund, forsvinner noe av stasen ved å være elskerinne.

Listuen ønsker å intervjue 5-6 kvinner, og sy historiene sammen til én historie. Allerede klokka tolv i dag hadde hun fått to henvendelser fra elskerinner. Det er fremdeles uklart når dokumentaren kommer på lufta.

Vil ha episodene

Hun understreker at det ikke er snakk om et debattprogram.

- Jeg vil høre hvordan de pleier å sitte på bakerste rad i kinoen, og at de aldri får sett noe av filmen. Jeg vil ha episodene, bildene - akkurat slik de er. Jeg er ikke moralsk forarget, men interessert i å se hvordan folk kan leve på denne måten. Mannen og elskerinnen har ofte intense forhold. Kanskje de ringer til hverandre to-tre ganger om dagen. Det er kanskje han som står deg nærmest. Men han er ikke der for å feire julaften med deg. Han kan kanskje ikke komme i 30-årsdagen din. Hva skjer hvis han blir utsatt for en ulykke? Kan du besøke ham på sykehuset? Eller gå i begravelsen?

Svært vanlig

Hun har sjøl hatt forhold til gifte menn.

- Alle mine single venninner har eller har hatt forhold til gifte menn. Sjøl har jeg naturligvis også en og annen historie, men jeg har aldri blitt lenge i et forhold til en gift mann. Slike forhold er svært vanlige, men du skal ikke snakke så høyt om det, sier hun.

- Du kjenner mange elskerinner?

- Ja, jeg kjenner veldig mange. Gjør ikke du det? Du er kanskje litt ung til å være gift?

- Er du gift?

- Nei. Og jeg har aldri tatt noen av mine menn i utroskap.

NOEN SOM PASSER FOR P2? Gyrid Listuen i NRK P2 jakter på elskerinner til et dokumentarprogram.