Ha-ha- ha det!

I går endte Einar Førdes karriere som kringkastingssjef med latter og nidviser. Høyest lo han selv. Råskinnet hadde hatt søvnproblemer natta før. For første gang på sine 12 år som SJEF.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Førde var i godt humør da han ankom Lorry Restaurant i 16-tida i går ettermiddag. Omkranset av nære kolleger, tydelig fornøyd etter en dag som hele Norges navle. I går var den omstridte sjefen definitivt mer elsket enn hatet.

Hyllest

Midt på dagen var NRK-kantina tettpakket med over 500 ansatte som ville ta del i sjefens siste lunsj på huset. Inn kom den lille mannen med gråstenk i håret og smårutet sommerskjorte. Han fikk full oppmerksomhet - vanen tro.

Som en skinnende ridder av det runde bord satt han der omkranset av applauderende kolleger. Trond-Viggo Torgersen ledet den to timer lange underholdningshyllesten til Førde og hans tid som sjuende far i NRK-huset. På programmet sto blant annet sketsjer, sang, taler og joik. NRK er ikke allmennkringkasteren uten grunn.

Den avtroppende kringkastingssjefen fulgte nøye med da NRK-arkivet viste klipp fra hans liv i offentlighetens lys. Fra svart-hvite bilder av en ung sportsmann, til bilder av en temmelig fersk og litt famlende politiker, til fargerike bilder av en bitende sarkastisk kringkastingssjef, med det sedvanlige glimtet i øyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer