Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Haakon (42) i superhelt-samtaler

Men får ikke «Iron-Man 2».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Med Oscar-nominerte «Children of Men» og gigantsuksessen «Iron Man» på CV\'en, er Haakon Nygaard-Østby (42) en av Hollywoods mest ettertraktede manusforfattere. 

Nå er Nygaard-Østby, som  er vokst opp på Nordstrand og Slemdal i Oslo, i forhandlinger om nye filmer. Til MTV avslører hans faste manuspartner Mark Fergus at de to er i stadige forhandlinger med Marvel. 

Marvel er tegneserie- og filmprodusentene som står bak figurer som Spider-Man, Hulken, X-Men og Fantastic Four. 

- Det er noen virkelig kule filmer som vi snakker intenst med Marvel om. Vi har en hel masse ideer, men inntil det blir offisielt vil vi holde helt kjeft om det, sier Fergus til MTV.

- Sterkt pengefokus

Nygaard-Østby og Fergus får imidlertid ikke skrive «Iron-Man 2». Den jobben har nemlig Justin Theroux - manusforfatter bak kinoaktuelle «Tropic Thunder» - fått.

Det spekuleres i at Theroux fikk jobben på grunn av sitt nære forhold til Robert Downey jr., som både spiller «Iron Man» og har en av hovedrollene i «Tropic Thunder». Uansett er det ingen fare for at Nygaard-Østby kommer til å gå arbeidsledig.

På lista si over kommende filmer har Marvel blant annet «Captain America», «The Avengers», «Thor» og «Ant-Man».

- Man kan bli Oscar-nominert så mye man vil. Det Hollywood-sjefene ser på, er om du klarer å skrive filmer som tjener penger. Da kommer også de store oppdragene, fortalte Nygaard-Østby til Dagbladet.no i april.

SNAKKER OM MYE: Marvel har en rekke nye filmatiseringer på gang, og Haakon Nygaard-Østby og hans skrivepartner Mark Fergus er i forhandlinger om flere prosjekter. Foto: MARVEL
SNAKKER OM MYE: Marvel har en rekke nye filmatiseringer på gang, og Haakon Nygaard-Østby og hans skrivepartner Mark Fergus er i forhandlinger om flere prosjekter. Foto: MARVEL Vis mer

Jobber med flere tegneserier

Senere ble det også kjent at han jobber med manuset til tegneserien «Cowboys & Aliens» 

Denne handler om cowboyer og indianere som slåss om retten til et område. Når jorda blir truet av romvesener, må imidlertid tidligere fiender jobbe sammen.

Downey jr. skal spille en tidligere soldat ved navn Zeke Jackson.

Du kan for øvrig lese hele tegneserien gratis online her.

Veteranene Brian Grazer, Ron Howard, Steven Spielberg og Alex Kurtzman vil stå på lista over filmens produsenter.

image: Haakon (42) i superhelt-samtaler
HAR SUKSESS: 42-åringen ble Oscar-nominert for «Children of Men», men det er etter suksessen med «Iron Man» at det virkelig har tatt av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!