Haakon dro etter hip hop-hets

- Vi er motstandere av monarkiet, sier Gatas Parlament til Dagbladet.no. Kronprinsen forlot konserten etter at de ropte «Fuck kronprinsen!». De forteller at også publikum ropte skjellsord til Haakon.

Årets Norwegian Hood-konsert på Rockefeller endte med en kraftig majestetsfornærmelse da hip hop-bandet Gatas Parlament entret scenen et stykke ut på kvelden onsdag. De hadde hørt rykter om at vår kommende konge var i salen, og valgte derfor å markere sin avsky for monarkiet.

- Fuck kronprinsen, lød det fra scenen.

Like etter forlot Haakon lokalet.

- Dra til helvete

- Vi er egentlig ikke så veldig opptatt av monarkiet, sier Elling Borgersrud til Dagbladet.no.

Han og broren Aslak har utgjort bandet Gatas Parlament siden 1993.

- For oss er klassesamfunnet, rasisme og homofobi mye viktigere. Men det er jo ikke hot i Akersgata. Dere er mye mer interessert i monarkiet.

Elling Borgersrud sier det står altfor mye i avisene om hvor folkelig og frisk kronprins Haakon er.

- Vi deler ikke det synet, og gir uttrykk for våre holdninger. Som person er Haakon uinteressant og sikkert den minst verste av dem.

Spurte publikum

Borgersrud bekrefter at bandets stunt på Rockefeller skyldtes at kronprinsen var i salen.

- Vi spurte publikum hva de mente om kongehuset. «Dra til helvete» var svaret fra mange stemmer, sier han.

Gatas Parlament er ifølge Elling Norges beste band. Den siste singelen deres, «La raseriet strømme», er fritt tilgjengelig som MP3 på www.freetrax.com.

Elling beskriver musikken som fattigmannsboogie. Han mener publikum langt på vei delte brødrenes syn på de kongelige, men vil ikke gi dem skylden for onsdagens majestetsfornærmelse. Brødrene Borgersrud understreker at ukvemsordene ikke var personlig ment.

Beklager

Konsert-arrangøren, Jacob Kielland i City Connections, beklager oppførselen til hip hop-kommunistene.

- Alle de andre artistene som deltok gremmes over det som skjedde. Slikt hører ikke hjemme i hip hop-miljøet, sier Kielland til Avis1.

Da bandet MadCon gikk på scenen etter Gatas Parlament, forsøkte de å unnskylde episoden ved å understreke at hip hop er for alle.

REPUBLIKANERE:</B> Brødrene Aslak (til venstre) og Elling Borgersrud er ungkommunister og utgjør rap-bandet Gatas Parlament.