Haaland beste norske serietegner i 1999

En tegneserie ved navn «Angsten eter sjelen» kan faktisk være morsom og bli prisbelønt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Karine Haaland fikk i dag Sproing-prisen for beste norske tegneserie i 1999, og tok imot trofeet formet som en springfjær på Deichmanske bibliotek på Grünerløkka i Oslo i dag. «Angsten eter sjelen» var en nytegnet serie til Haalands bok «Våre venner menneskene».

Haalands striper har vært å lese i blant annet Larsons gale verden, Bergens Tidende, Dagbladet, Ny Tid, Universitas og NRKs internettsider.

Justisminister sa «pakkis»

Til tider har Haalands striper vakt stor oppsikt, og hun ble sparket fra Bergens Tidende etter at hun hadde lagt ordet 'pakkis' i munnen på daværende justisminister Gerd Liv Valla. I hennes satiriske striper får alt fra politikere til sadomasochister gjennomgå.

Latin-amerikansk satire

Prisen for fjorårets beste utenlandske serie gikk til den argentinske tegneren Quino for en helside i bladet Larsons gale verden. I en rekke serier uten tekst utfordrer, og tidvis bekrefter, Quino fordommene mange har om Latin-Amerika. Quino er også kjent som mannen bak serien Mafalda, som har gått i aviser over hele verden.

Les mer om Karine Haaland:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.