Nettavisen:

Haalands blogg er så langt unna en sunn innvandring- og integreringsdebatt at vi skammer oss

Nettavisen-journalistene beklager til journalistkollega Noman Mubashir.

TRIO: Dennis Vareide, Haddy N'Jie og Noman Mubashir ledet TV-sendingen hos NRK 17. mai i år. Det skapte debatt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
TRIO: Dennis Vareide, Haddy N'Jie og Noman Mubashir ledet TV-sendingen hos NRK 17. mai i år. Det skapte debatt. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette er innlegget er tilsendt Dagbladet fra redaksjonsklubben i Nettavisen og publiseres med tillatelse. Teksten kom fra Nettavisen-journalistene i kjølvannet av tegneserieskaper Karine Haalands kritikk av årets NRKs planlagte 17. mai-sending.

NJ-medlemmene i Nettavisen beklager på det sterkeste at våre redaktører valgte å publisere blogginnlegget til Karine Haaland i Nettavisen. Vi tar avstand fra at Nettavisen ble brukt som publiseringskanal for personangrep på Noman Mubashir direkte og indirekte mot alle våre kolleger med en annen hudfarge.

Ved første øyekast oppleves Haalands blogg «Her setter NRK opp rasistfellen» som et kritisk spørsmål til NRKs valg av programledere 17. mai, basert på en høyst diskutabel teori. Nettavisens journalister er for et kritisk blikk på maktinstitusjoner, men der stopper også vår støtte til Haaland og Nettavisen-ledelsen, som valgte å publisere bloggen.

I en kommentar til bloggen skriver Nettavisens ansvarlige redaktør, Gunnar Stavrum, at det er de støtende og provoserende ytringene som trenger vern, og at Nettavisen lever godt med å slippe Haalands synspunkter til i Nettavisen. Nettavisens journalister lever ikke godt med det. Vi er like opptatt av ytringsfriheten som vår redaktør, men vi mener at det ikke er Nettavisens oppgave å være et ufiltrert talerør for alle som måtte ønske å si noe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.