Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Orange Is the New Black»

Hacker truer Netflix med å slippe neste sesong av «Orange Is the New Black» på nettet

Krever løsepenger fra strømmegiganten. 

opprør: Forrige sesong av «Orange Is the New Black» ble avsluttet med opptøyer i fengselet. Her er traileren til sesong 5. Serien. Video: Netflix Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Hackeren, som går under navnet «The Dark Overlord», hevder å ha stjålet den kommende sesongen av suksesserien. Hackeren krever et uspesifisert pengebeløp fra Netflix for ikke å publisere de nye episodene på nettet før Netflix' planlagte slipp av femte sesong 9. juni.

Ifølge The Guardian skal hackeren allerede ha lastet opp den første episoden til en ulovlig fildelingstjeneste.

  • Se traileren til sesongen øverst i saken.

Fengselsserien «Orange is the New Black», som er basert på den sanne historien om den hvite middelklassejenta Piper Kerman, ble en triumf for Netflix da den ble lansert i 2013. Ifølge Dagbladets anmelder Marie L. Kleve, klarer serien å lage humor av ting få andre serier tør å tulle med og belyser problemstillilnger som ikke blir diskutert andre steder i underholdningsbransjen.

I serien må den hvite middelklassejenta Piper Chapman sone 15 måneder i Litchfield kvinnefengsel etter å ha blitt dømt i en narkotikasak.

Etterforskes

Det amerikanske nyhetsbyrået The Associated Press har ikke fått bekreftet om hackeren har lastet opp den ekte filen, men ifølge Netflix har selskapet hatt et sikkerhetsbrudd som nå etterforskes av FBI.

Piratkopier av Orange Is the New Black kan påvirke Netflix' vekst i abonnenter og aksjeprisen til selskapet. Ifølge strømmetjenesten skal suksesserien ha bidratt til 3,2 millioner abonnenter fra april til juni.

«The Dark Overlord» har også hevdet å ha stjålet serier fra flere tv-studioer og har også gjort krav på ulike pengebeløp for ikke å lekke flere titler på nettet.

Ifølge Assosiated Press, som var i kontakt med hackeren i februar, ville ikke hackeren lekke det stjålne materialet. Hva som har trigget hackeren til å kreve løsepenger nå er uvisst.

Cliffhanger

Sesong fire ble avsluttet med skikkelig cliffhanger når et skytevåpen havner i en av de innsattes hender.

«Litchfield kvinnefengsel er en trykkoker fylt med aktuelle samfunnsproblemer, som tas opp i serien etter tur. Etniske motsetninger, religion, fattigdom, overgrep og narkotika er sentrale temaer. For ikke å glemme kjønn og seksualitet, der serien byr på friske og viktige perspektiver. En historie med såpass stor overvekt av kvinneroller, og så lite prat om menn, er fortsatt sjelden i tv-landskapet», skriver Dagblad-anmelder Kleve i sin anmeldelse av sesong 4.

Det som til å begynne med var en historie om middelklassejentas brutale møte med livet bak murene, har blitt en kollektivfortelling med mange nyanser, mener Kleve.