HACKET: Utroskapsnettstedet Ashley Madison ble i juli hacket. Tirsdag ble det klart at hacker-grupperinga som sto bak angrepet har offentliggjort informasjon om nettstedets brukere. Foto: REUTERS/Chris Wattie/NTB Scanpix
HACKET: Utroskapsnettstedet Ashley Madison ble i juli hacket. Tirsdag ble det klart at hacker-grupperinga som sto bak angrepet har offentliggjort informasjon om nettstedets brukere. Foto: REUTERS/Chris Wattie/NTB ScanpixVis mer

Hackere sa de ville avsløre brukerne av utroskapsnettsted. Nå har de gjort alvor av truslene

Avslører pikante detaljer.

(Dagbladet): I juli ble det kjent at hackere fra grupperingen «The Impact Team» hadde sikret seg store mengder private data fra utroskapsnettstedet Ahsley Madison, og truet med å offentliggjøre disse dersom ikke siden ble tatt ned.

Siden, som reklamerer med slagordet «Livet er kort. Unn deg en affære», hørte ikke på truslene, og tirsdag ble nesten ti gigabyte data tilhørende 32 millioner brukere offentliggjort.

Alt fra epost-adresser, kredittkortinformasjon, transaksjonshistorier, navn og gateadresser. I tillegg skal de ha blitt lekket personlige preferanser for de ulike brukerne. Det skriver nettstedet Wired.

- Har ikke hørt på oss I et brev skriver hackerne at Avid Life Media, som står bak siden og flere andre tilsvarende nettsteder, kan skylde seg selv.

- Avid Life Media (ALM) har ikke hørt på oss, og de har ikke tatt ned sidene Ashley Madison og Established Men. Vi har nå avslørt svindelen, bedraget og dumskapen til ALM og deres medlemmer. Nå kan alle se deres data, sier de.

Det har ikke lykkes nyhetsbyrået Reuters å få en kommentar fra selskapet. Heller ikke sikkerhetsselskapet Cycura, som ble engasjert av ALM for å undersøke angrepet, vil kommentere saken.

Selskapets direktør Noel Biderman ville i juli ikke benekte at data hadde blitt stjålet. Han avslørte også at hackingen ble utført av noen inne i selskapets bygning.

- Det var definitivt en person her som har vært nær utstyret vårt, men vedkommende er ikke ansatt hos oss, sier han.

Ideologi Bakgrunnen for hackingen var ikke økonomisk vinning, men misnøye med sikkerheten, der nettstedet ikke har slettet informasjon som navn og adresse på personene som ønsket å melde seg ut.

- Dere lovet brukerne sikkerhet, men har ikke levert, skrev hackerne i et brev som ble publisert i forbindelse med at nyheten ble kjent i juli.

Reuters skriver at angrepet dermed skiller seg fra mange kommersielle angrep da det er ideologi som ligger til grunn.

Det er uvisst hvor mange nordmenn som bruker disse tjenestene og er berørt.