Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Orange is The New Black» sesong 5

Hackere skal ha gjort alvor av truslene om å lekke den neste «Orange is The New Black»-sesongen

- Vi spiller ikke et spill lenger, skriver hackerne på Twitter. Netflix har ikke kommentert den påståtte lekkasjen. 

TRAILER: Første sniktitt av «Orange is the New Black» sesong 5. Serien vises på Netflix. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladet meldte i går at hackerne, som går under navnet «The Dark Overlord», har hevdet å ha stjålet den kommende sesongen av suksesserien. Hackerne har krevd løsepenger fra strømmegiganten Netflix for ikke å publisere episoder fra femte sesong på nettet før planlagt slipp 9. juni.

Twitter i går hevdet hackerne at de hadde gjort alvor av truslene. På Twitter publiserte de en lenke til en pressemelding og en lenke til flere episoder som skal ha blitt gjort tilgjengelige på pirattjenesten Pirate Bay.

Flere trusler

I pressemeldingen hevdes det at manglende respons fra Netflix har ført til at hackerne har sluppet episodene 2-10 av sesong 5.

«Det er 13 episoder. Kanskje Netflix vil vurdere å slippe sesong 5 nå når katten er ute av sekken?», står det i pressemeldingen.

I pressemeldingen hevder også hackerne at Netflix kan vente seg mer fra «The Dark Overlord».

28. april twitret hackeren at de neste på lista er tv-kanalene FOX, IFC, NAT GEO, og ABC.

«Åh! Så gøy vi alle skal komme til å få det. Vi spiller ikke et spill lenger» twitret hackerne.

Det som kan være filene til den populære fengselsserien ble lastet opp før midnatt fredag etterfulgt av takketaler fra fansen i kommentarfeltet. Noen takker også hackerne med forbehold:

«Haha! Wtf? Takk for de lekkede videoene, men dere høres ut som småunger med deres 'trusler'. At dere spør etter penger gjør dere patetiske og viser hvilke tapere dere er, men jeg nyter gladelig fruktene av deres arbeid likevel».

Ikke verifisert

Flere internasjonale medier har meldt om den påståtte lekkasjen, men hverken Variety eller andre har fått noen kommentarer fra Netflix. Dagbladet har tatt kontakt med strømmegiganten, men har foreløpig ikke fått noen kommentar til hendelsen.

Netflix har tidligere opplyst at selskapet har hatt et sikkerhetsbrudd som etterforskes av FBI. Det er tidligere ikke blitt bekreftet om hackerne har lastet opp de ekte filene til serien.

Fengselsserien «Orange is the New Black», som er basert på den sanne historien om den hvite middelklassejenta Piper Kerman, ble en triumf for Netflix da den ble lansert i 2013. Ifølge Dagbladets anmelder Marie L. Kleve, klarer serien å lage humor av ting få andre serier tør å tulle med og belyser problemstillilnger som ikke blir diskutert andre steder i underholdningsbransjen.

Piratkopier av «Orange Is the New Black» kan påvirke Netflix' vekst i abonnenter og aksjeprisen til selskapet. Strømmetjenesten har hatt en forventning om at suksesserien ville bidra med over 3 millioner flere abonnenter i forbindelse med neste sesong.