Hackerne av utroskaps­nettsted håner sjefen med personlig hilsen og avslører nye detaljer

«Hei Noel, du kan innrømme at det er virkelig nå.»

NYTT DATASLIPP: Forrige gang var det brukerdata som ble tilgjengelig. Denne gangen har hackerne gått etter selskapet i seg selv, og sjefen Noel Biderman spesielt. Foto: Manuel Romano/NurPhoto/NTB Scanpix
NYTT DATASLIPP: Forrige gang var det brukerdata som ble tilgjengelig. Denne gangen har hackerne gått etter selskapet i seg selv, og sjefen Noel Biderman spesielt. Foto: Manuel Romano/NurPhoto/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Etter det første store slippet av hacket data på tirsdag, har «The Impact Team» nå offentliggjort enda mer informasjon fra utroskapsnettstedet Ashley Madison.

Forrige gang var det brukerdata som ble tilgjengelig. Denne gangen har hackerne gått etter selskapet i seg selv, og sjefen Noel Biderman spesielt.

- Hei Noel Nettstedet Motherboard skriver at der det forrige slippet var på 10 gigabyte, er de nye filene totalt dobbelt så store, og blir presentert med en melding til Biderman som lenge nektet for at noe var galt.

- Hei Noel, du kan innrømme at det er virkelig nå, står det sammen med en lengre kodesekvens som er den samme hacker-kollektivet brukte forrige gang.

Blant filene som er lagt ut kan mye tyde på at en er en samling av Bidermans private eposter, mens annet ser ut til å være kildekode. Det skriver The Verge.

Offentliggjøringen av denne vil ikke direkte være like skadelig for brukerne som allerede må være avslørt, men det vil langt på vei virke som en oppskrift for andre hackere på hvordan de skal gjøre det samme «The Impact Team» allerede har gjort.

Slik vil Ashley Madison og flere andre av moderselskapet Avid Life Medias nettsider være ekstremt sårbare for nye angrep.

Problematisk En hel verden har hoppet på historien om de pikante detaljene som plutselig ble tilgjengelig for alt og alle, men mange har også pekt på problemer ved dataslippet.

Et poeng er at det skal være veldig enkelt å opprette kontoer med andres epostadresser da nettstedet ikke trenger noen trygg verifisering på at den benyttede epostadressen faktisk tilhører vedkommende som har registrert seg.

Andre har opplevd å finne sin epostadresse i databasen selv om vedkommende fjernet sin profil for mange år siden.

Brukerdata I juli ble det kjent at hackere fra grupperingen «The Impact Team» hadde sikret seg store mengder private data fra utroskapsnettstedet Ahsley Madison, og truet med å offentliggjøre disse dersom ikke siden ble tatt ned.

Siden, som reklamerer med slagordet «Livet er kort. Unn deg en affære», hørte ikke på truslene, og tirsdag ble nesten ti gigabyte data tilhørende 32 millioner brukere offentliggjort.

Alt fra epost-adresser, kredittkortinformasjon, transaksjonshistorier, navn og gateadresser. I tillegg skal de ha blitt lekket personlige preferanser for de ulike brukerne. Det skriver nettstedet Wired.

I et brev skrev hackerne at Avid Life Media, som står bak siden og flere andre tilsvarende nettsteder, kan skylde seg selv.

- Avid Life Media (ALM) har ikke hørt på oss, og de har ikke tatt ned sidene Ashley Madison og Established Men. Vi har nå avslørt svindelen, bedraget og dumskapen til ALM og deres medlemmer. Nå kan alle se deres data, sa de.