Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hadde aldri trodd at jeg kunne gjøre noe så stort

Astrid S EP-debuterer tre år etter «Idol» -sjokket.

EP-DEBUT: På EP'en har Astrid S blant annet jobbet med låtskriveren Julia Michaels. Hun har blant annet vært med på å skrive megahiten «Sorry» til Justin Bieber. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
EP-DEBUT: På EP'en har Astrid S blant annet jobbet med låtskriveren Julia Michaels. Hun har blant annet vært med på å skrive megahiten «Sorry» til Justin Bieber. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Gunnar Greve var forbannet og Kurt Nilsen ropte «hva faen er det som feiler folk?» da den da 16 år gamle Astrid Smeplass røk ut av «Idol» i 2013. 

Tre år etterpå er 19-åringen klar med debut-EP'en sin, som får god kritikk fra Dagbladets anmelder.

- De siste årene har vært veldig overveldende. Det er jo litt klisjé, men jeg kommer fra et lite sted og hadde aldri trodd at jeg kunne gjøre noe så «stort»: Å dra på turné og høre at folk synger med på låtene mine. Det er en følelse som ikke kan måles med noe. Jeg hadde ingen planer om å bli artist. Det er klart at jeg ville bli Hannah Montana da jeg var åtte år, men da jeg søkte videregående var det ikke i tankene mine at jeg ville drive med musikk. Igjen en klisjé, men nå føler jeg jo at dette er noe jeg er født til å gjøre, sier Smeplass, som nå går under artistnavnet Astrid S, til Dagbladet.

- Det er derfor morsomt å tenke på alle tilfeldighetene som har gjort at ting har blitt som de har blitt. At jeg ble med på «Idol», og at det gikk bra der, for eksempel. Det skulle nok ikke veldig mye til for at jeg var et helt annet sted i livet mitt nå og gjorde noe helt annet. 

Smeplass synes ikke det var problematisk å som 16-åring få søkelyset rettet mot seg hver fredag på TV 2.

- Jeg synes det gikk helt greit. Det er et ekstremt press, men det er det jo nå også. Da ble jeg kasta inn i det uten helt å vite hva som ventet meg. Og det synes jeg egentlig bare var en bra ting, sier hun.

Det var likevel surrealistisk for en 16-åring å lese saker som «Brudd for Idol-Astrid», vedgår hun.

- Men det tar jeg bare som en kompliment, at noen synes at jeg er så interessant at de vil vite alt om meg. Jeg er heller bare flink til å sette grenser for hva jeg har lyst å snakke om og ikke. Jeg er jo først og fremst artist. Men det har jo blitt en større del av å være artist å la folk bli kjent med deg - blant annet gjennom sosiale medier. Det synes jeg er spennende. Å by på meg selv der synes jeg er helt konge, for da skjønner de sikkert mer av hvor musikken min kommer fra. 

Derfor vil hun i dag ikke snakke om sivilstatus.

- Jeg har det veldig bra, og trives med å holde på med musikken, sier Smeplass. 

På EP'en, som Smeplass feiret med blant annet «Skam-William» torsdag kveld, har hun blant annet jobbet med låtskriveren Julia Michaels. Hun har blant annet vært med på å skrive megahiten «Sorry» til Justin Bieber. Men Smeplass og Bieber er ikke blitt introdusert - ennå.

- Men det håper jeg jo at skjer snart. Jeg skal hinte til det, sier Smeplass og ler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media