Hadde bestemt seg for å trappe ned - så fikk han den triste beskjeden

Lage Fosheim skulle pensjonere seg.

Lage Fosheim skulle flytte til Frankrike og og bli pensjonist.

Så ble kan syk og livet snudd på hodet - og i helga døde han.

Aggressiv krefttype Bare få dager etter begravelsen til The Monroes-kollega Eivind Rølles' begravelse i mars i år, fikk Lage Fosheim beskjed om at han var blitt rammet av en alvorlig og aggressiv krefttype.

- Det var bare én utgang på sykdommen, men vi trodde ikke det skulle skje så brått.

Det sier vennene og kollegene Trond Myhre og Trond Lie i eventbyrået Trond & Trond, der Fosheim var ansatt da han ble syk.

Jobbet med Teigen Etter å ha vært popstjerne i The Monroes gjennom 80-tallet og inn i 90-tallet, ble Lage Fosheim - i likhet med Eivind Rølles - en sentral bakmann i musikkbransjen. I mange år jobbet han med artister i plateselskapet Universal.

- Han kom til oss for vel fem år siden, og vi var glade for at han valgte å jobbe her, sier Trond Myhre.

Eventbyrået Trond & Trond er blant annet artistansvarlig for Jahn Teigen, og Fosheim fikk en nøkkelrolle med å jobbe tett med den folkekjære artisten - spesielt mot jubileumsshowet «Jahn Teigen fra Tønsberg», som hadde premiere 2009.

- Skulle pensjonere seg - Lage fortalte at han ville jobbe med oss, men ikke mer enn i fem år. Så skulle han pensjonere seg - som 55-åring, forteller Trond Myhre.

Lage Fosheim og familien har en eiendom på den franske rivieraen, like nord for Nice. Det var dit han skulle trekke seg tilbake.

- Han var hos oss i vel fem år, men det var ikke akkurat den avslutninga vi eller han hadde tenkt, sier Trond-ene, som minnes Lage Fosheim som en fyr som alltid gikk hundre prosent inn for det han gjorde - og ikke minst «dyrket gleden og hyggen».

Gamle bilder Da han fikk dødsbudskapet, satt Trond Myhre og sorterte bilder fra «gamle dager» - da han jobbet med Melodi Grand Prix for NRK og var artistansvarlig for Momarken-showene.

- Jeg bladde i bilder og mimret, bilder av Jan Werner Danielsen, Eivind Rølles og Lage Fosheim - som nå er alle døde, sier Trond Myhre.

Mistet aldri livsmotet Han forteller at Lage aldri mistet livsmotet og håpet, til tross for den alvorlige diagnosen. Og at han gjorde som han hadde tenkt:

- Han flyttet med familien til Frankrike, reiste og opplevde livet han var så glad i.

- Han ville fortsette å leve - ikke utsette noe, selv om han var på vei inn i ei blindgate. Vi har mye å lære av det, sier Myhre.

Mange savner og sørger over både Rølles og Fosheims bortgang.

OPPTAK I ROMA: Jahn Teigen og Lage Fosheim har samarbeidet i mange år. Dette bildet er fra 1991, hvor vi ser Teigen til venstre, manager og da NRK-sjef Trond Myhre utkledd som kokk, og Lage Fosheim. - Vi spilte inn videoen til MGP-tullelåta «Pappa, jeg vil ha en italiener», forteller Trond Myhre. Foto: Privat
TOMMELEN OPP: -Jeg liker dette bildet av Lage. Han var alltid positiv og vendte tommelen opp, sier vennen Trond Myhre. Foto: Privat
TROND & TROND: Kollegene i eventbyrået Trond & Trond minnes Lage Fosheim med glede. Han var en levemann, sier Trond Lie (t.v.) og Trond Myhre. Foto: Anders Grønneberg
BACKSTAGE: Eivind Rølles og Jan Werner Danielsen øver backstage før en fellesjobb, ca 1995. Foto: privat
KORGUTTER: - Bildet er fra jula 2011, Lage Fosheim og jeg synger med kor i sjømannskirken i Pattaya, forteller Trond Myhre. Foto: Privat
KJUTTAVIGA: - På bildet ser vi Lage i rød genser i midten og Jan Werner og Eivind til høyre i Kristiansand dyrepark midt på 90-tallet. Nå er alle døde, sier Trond Myhre. Foto: privat