John Carew i «Olsenbanden»:

- Hadde dårlig samvittighet

«Olsenbanden»-aktuelle John Carew (42) innrømmer at det var tøft å sjonglere filminnspilling med livet som nybakt småbarnsfar.

OLSENBANDEN-AKTUELLE: John Carew er aktuell som karakteren Benny Fransen i «Olsenbanden». Her sammen med sine medspillere Anders Baasmo i rollen som Egon Olsen og Elias Holmen Sørensen i rollen som Kjell Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
OLSENBANDEN-AKTUELLE: John Carew er aktuell som karakteren Benny Fransen i «Olsenbanden». Her sammen med sine medspillere Anders Baasmo i rollen som Egon Olsen og Elias Holmen Sørensen i rollen som Kjell Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Fredag kveld er det festpremiere på «Olsenbanden - Siste Skrik» på Colosseum kino.

Den berømte banden gestaltes nå av Anders Baasmo (46), John Carew (42) og Elias Holmen Sørensen (35).

Dagbladet møter de to hovedrolleinnehaverne Carew og Baasmo på presselanseringen for den nye, norske storfilmen samme dag som festpremieren på Colosseum Kino.

- Veldig optimistisk

Idet Dagbladet spør hvordan det er med premierenervene, svarer Carew:

- Jeg er veldig optimistisk og spent, og jeg gleder meg veldig til å se den med folket på Colosseum.

Han legger heller ikke skjul på at det er en ekstra nerve å skulle tre inn i en rolle Sverre Holm for første gang gikk inn i for over 50 år siden.

- EN ÆRE: John Carew er ydmyk over å ha fått rollen som Benny Fransen i den nye versjonen av Olsenbanden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- EN ÆRE: John Carew er ydmyk over å ha fått rollen som Benny Fransen i den nye versjonen av Olsenbanden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det ligger en ekstra nerve der. Alle nordmenn har et forhold til «Olsenbanden», jeg også. Jeg vokste opp med det. Men samtidig ekstra spennende og en enormt stor ære å få lov til å være en del av Olsenbanden-universet.

I filmen har Egon en «genial plan» om at banden skal bryte seg inn på Munch-museet i Bjørvika og stjele deres mest uvurderlige maleri, «Skrik» av Edvard Munch. Filmen rulles ut på kinolerretet landet over fredag 2. september.

Hadde dårlig samvittighet

Carew legger ikke skjul på at det i perioden innspillingen pågikk var tøft å måtte være borte fra kjæresten Pernille Juvodden (26) og babyen. Bare måneder før innspillingen startet hadde Carew og Juvodden nemlig blitt foreldre til lille Melodie.

- Jeg hadde litt dårlig samvittighet så klart. Jeg skulle gjerne vært mer hjemme. Men min kjære viste stor forståelse for at jeg nå skulle være en del av noe veldig stort. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse å få spille i «Olsenbanden».

- Hun har backa meg veldig hele veien, men man kjenner litt på det når man ikke får vært så mye til stede, sier Carew.

Under intervjuet med Carew og Baasmo, stilte Dagbladet også et spørsmål til Carew vedrørende den kommende rettssaken. Han er tiltalt for uaktsomt, grovt skattesvik, og skal møte i retten 18. oktober. Det ønsket ikke Carew å kommentere.

Var skeptisk

Baasmo innrømmer at han ikke var utelukkende positiv da det kom han for øret at det skulle lages en ny versjon av Olsenbanden-filmene.

- Jeg var litt skeptisk i utgangspunktet, begynner Baasmo.

- Men så leste jeg manus og følte det var nettopp måten å gjøre det på. Et veldig respektfult nikk til de gamle. Det var rosa gummihansker, stetoskop, Frans Jäger, bowlerhatt og sigar. Den broen mellom gammelt og nytt føler jeg filmen og manuset har fått til, sier han.

EGON: Anders Baasmo trer inn i rollen som Egon Olsen - en rolle Arve Opsahl spilte i til sammen 14 filmer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EGON: Anders Baasmo trer inn i rollen som Egon Olsen - en rolle Arve Opsahl spilte i til sammen 14 filmer. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Innspillingen foregikk i fjor, og handlingen utspiller seg i Oslo - i kjent Olsenbanden-stil.

Oslo er blitt en moderne by, men Egon, Benny og Kjell er stadig på jakt etter det store kuppet som skal gjøre dem til millionærer. På kino 2. september. Video: Nordisk film Vis mer

- Store sko å låne

I rollen som Kjell Jensen finner vi 35-åringen Elias Holmen Sørensen. Han innrømmer at det fulgte en god dose ærefrykt med på kjøpet da han fikk rollen.

- Jeg ble nervøs med en gang. Det er store sko å … ikke fylle, men låne, sier Holmen Sørensen til Dagbladet.

- Det er veldig mange som har et forhold til Olsenbanden, meg selv inkludert, så vi var ganske strenge på at vi ikke skal kopiere den gamle versjonen. Vi måtte lage vår egen. Klart det er gøy om man kjenner igjen noe, men det kan ikke være prikk likt, forklarer Holmen Sørensen.

NERVØS: Elias Holmen Sørensen spiller rollen som Kjell Jensen i Olsenbanden Siste Skrik. Til Dagbladet forteller skuespilleren at han ble nervøs med èn gang han fikk rollen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NERVØS: Elias Holmen Sørensen spiller rollen som Kjell Jensen i Olsenbanden Siste Skrik. Til Dagbladet forteller skuespilleren at han ble nervøs med èn gang han fikk rollen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Publikumsfavoritt

De 14 opprinnelige filmene om «Olsenbanden» har blitt enormt populære blant nordmenn, og gjorde Arve Opsahl, Sverre Holm og Carsten Byhring til allemannseie for flere generasjoner.

Da filmene ble lansert i perioden 1969-1999 medførte det i hovedsak svært dårlige tilbakemeldinger fra anmelderne, men Egon, Kjell og Benny var alltid en favoritt blant publikum.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer