Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hadde det vært mørkere, måtte man ha tilbudt lykkepiller og krisebehandling til traumatiserte 13-åringer»

Blandet mottakelse for ny «Hunger Games»-film.

Den nye filmen i «Hunger Games»-serien er her. «Mockingjay - Part 1» har norgespremiere onsdag 19. november, men er allerede vist i USA og får en blandet mottakelse i internasjonal presse.

De fleste anmeldelsene berømmer filmens eventyrlige kulisser og slående estetikk, samt Jennifer Lawrences innsats. Men flere etterlyser mer action og kritiserer valget med å lage to filmer av Suzanne Collins' siste bok.

The Times' anmelder skriver imidlertid at Jennifer Lawrence redder filmen.

«Hun er en skuespiller som kunne klart å vase rundt i fullstendig mørke i to timer, og få det til å virke overbevisende», heter det herfra.

The Wraps kritiker mener filmen forlater oss med et ønske om mer, og at dette er å regne som en totimers oppbygging til det endelige oppgjøret.

TimeOuts utsendte skriver at dette er som forventet:

«Et kommersielt forspill til den endelige filmen som kommer neste år. Samtidig går denne filmen dypere og mørkere til verks. Hadde det vært noe mørkere, måtte man ha tilbudt lykkepiller og krisebehandling til traumatiserte 13-åringer etterpå», skrives det.

Hollywood Reporter er blant de mest kritiske, og skriver at første halvdel av filmen er en skuffende og unødvendig tyning av Collins' univers.

De mener denne filmen best kan beskrives som en oppblåst trailer for en film man ennå ikke har fått se. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media