STORFILM: «Star Trek Into Darkness», regissert av J.J. Abrams, har premiere 10. mai.
STORFILM: «Star Trek Into Darkness», regissert av J.J. Abrams, har premiere 10. mai.Vis mer

Hadde det vært opp til faren hennes, ville hun ikke spilt i denne storfilmen

Alice Eve er snart å se i «Star Trek Into Darkness».

De siste par årene har Alice Eve (31) spilt i filmer som «Men in Black 3» og «Sex & the City 2», i tillegg til å gestalte rollen som hovedrolleinnehaver Adrien Greniers forlovede i suksesserien «Entourage». Nå er Eve også snart å se i en av hovedrollene i J.J. Abrams' neste storfilm «Star Trek Into Darkness».

Men om det hadde vært opp til faren hennes Trevor Eve, som selv er skuespiller, ville hun hatt en helt annen jobb. Han var nemlig ikke noen stor fan av datteras karrierevalg.

- Pappa var ikke gira på at jeg skulle bli skuespiller i det hele tatt. Det var derfor jeg ikke begynte med det før etter jeg var ferdig på universitetet. Men han var veldig klar på at han ville støtte meg bare jeg tok en universitetsutdannelse. Og vi er fremdeles på talefot, så, sier en munter Eve.

Oxford-utdannet 31-åringen er imidlertid glad for at faren nektet henne å bli skuespiller før utdannelsen var i boks. For det er nok fåtallet av skuespillere som har tatt engelskutdannelsen sin ved det prestisjetunge universitetet i Oxford.

- Moren min har vært en enorm støtte for meg følelsesmessig, men det er faren min som på en måte har presset meg til å gjøre noe av livet mitt. Han har alltid hatt som krav at jeg skulle gå for den best mulige utdannelsen. Men det var ikke «meg», jeg var ingen lærd person, så jeg vet egentlig ikke hvordan jeg havnet på universitetet i Oxford. Det var veldig rart, men han krevde det av meg og jeg hørte på ham, sier «Star Trek Into Darkness»-skuepilleren.

«Star Trek» var en kjent tv-serie på 60-tallet, med William Shatner i hovedrollen som kaptein James T. Kirk. Som en følge av tv-seriens suksess, har det også blitt laget flere spillefilmer med de kjente karakterene fra originalserien. 

I søkelyset Spillefilmen «Star Trek Into Darkness», som er regissør Abrams andre film i serien, har premiere i Norge den 10. mai.

Serien har en ganske dedikert fanskare, populært kalt trekkies, som ikke er redd for å lufte meningene sine om «Star Trek»-universets nyeste tilskudd. Eve er imidlertid ikke redd for å havne i trekkienes søkelys.

- Av det jeg har hørt fra resten av skuespillerne, er de som gidder å komme bort for å snakke med deg ganske hyggelige. De som ikke har hyggelige ting å meddele kommer som regel ikke bort for å slå av en prat. Forhåpentligvis forblir det slik, men jeg klarer egentlig ikke å se hva man kan mislike med den nye filmen. Det er ganske fint, når jeg tenker meg om, sier skuespilleren.

Føler ikke presset Selv hadde Eve aldri vært noen stor fan av «Star Trek»-universet før hun fikk tilbud om å spille rollen som Dr. Carol Marcus.

- Bestefaren min så på tv-serien hver lørdag ettermiddag klokken ti på halv seks, så jeg kjente til den. Det er ganske umulig å være opptatt av populærkultur å ikke kjenne til «Star Trek». Det er jo en del av kulturen vår, men jeg var altså ingen trekkie, sier hun.

- Føler du noe slags press nå når du har fått en rolle i en film som er så viktig for folk over hele verden?

- Hovedoppgaven min er å bidra til at J.J. Abrams får laget den filmen som han vil lage. Han mener at hvis jeg skal prøve å gjøre alle til lags så ender jeg opp uten fokus. Han er en regissør som tar mye av presset på sine egne skuldre, noe som får skuespillerne til å gjøre en bedre jobb.

SKOLERT SKUEPILLER: Alice Eve, som snart er å se i «Star Trek Into Darkness», er en av få skuespillere som også har utdannelse fra universitetet i Oxford. Foto: NTB Scanpix
SKOLERT SKUEPILLER: Alice Eve, som snart er å se i «Star Trek Into Darkness», er en av få skuespillere som også har utdannelse fra universitetet i Oxford. Foto: NTB Scanpix Vis mer