TV 2

Hadde forhold til Bhatti:
- Ikke inhabil

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække hadde for 16 år siden et forhold til Arfan Bhatti. Kanalen har ikke vurdert henne som inhabil i saker der han omtales.

- TABBE: Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 skrev forrige uke en epost til ansatte i TV 2. Hun beskriver forholdet til Arfan Bhatti som en tabbe og noe hun har beklaget. Hun ønsker ikke å stå offentlig fram med historien, men sier det er viktig for henne å være åpen internt. Foto: Marit Hommedal / NTB
- TABBE: Nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 skrev forrige uke en epost til ansatte i TV 2. Hun beskriver forholdet til Arfan Bhatti som en tabbe og noe hun har beklaget. Hun ønsker ikke å stå offentlig fram med historien, men sier det er viktig for henne å være åpen internt. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser en intern e-post Solbrække har skrevet til ansatte i TV 2 som Aftenposten er blitt kjent med.

«Vi skal selvsagt ikke la vår journalistikk preges av verken min eller andres fortid», skriver hun i e-posten.

Hun skriver også at forholdet var en stor tabbe, som hun har beklaget, og at det er viktig for henne å være åpen om hva som skjedde internt.

Vitnet i sak

Den straffedømte islamisten Bhatti har den siste tiden kommet i medienes søkelys på grunn av kontakten han hadde med Zaniar Matapour, som er siktet etter masseskytingen ved utestedene Per på hjørnet og London pub i Oslo.

Da Solbrække var journalist i TV 2 på midten av 2000-tallet, hadde hun et forhold til Bhatti. Forholdet kom fram i forbindelse med at Bhatti sto tiltalt i en straffesak i 2008.

Hun var ikke mistenkt for noe ulovlig, men vitnet i saken. Med få unntak var det ingen etablerte medier som navnga henne.

- Ikke inhabil

Solbrække ble siden nyhetsredaktør i 2017. Når TV 2 dekker saker som omhandler Bhatti, er det hun som er ansvarlig for kanalens nyhetsdekning.

Administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes bekrefter at hun ikke er vurdert å være inhabil.

- Jeg vurderte uavhengigheten og habiliteten til alle mine redaktører på tidspunktet de ble ansatt. Det er ingenting ved den siste tidas hendelser som endrer på de habilitetsvurderingene jeg gjorde da Karianne Solbrække ble ansatt. Jeg har ikke hatt grunn til å betvile hennes vurderinger, sier Sandnes.

Aftenposten har sendt flere spørsmål til Karianne Solbrække, men hun henviser til sin sjef Olav T. Sandnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer