Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hadde gitt opp kjærligheten og trodde hun skulle dø

Nå er Hedda Kise lykkeligere enn noen gang.

TRENING ER MEDISIN:- Uten trening hadde jeg aldri klart å komme meg hit jeg er i dag. Det å være i fysisk aktivitet er den beste medisinen, sier Kise. Foto: Bjørn Langsem
TRENING ER MEDISIN:- Uten trening hadde jeg aldri klart å komme meg hit jeg er i dag. Det å være i fysisk aktivitet er den beste medisinen, sier Kise. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

At programleder Hedda Kise (40) skulle komme tilbake og ta regi, både i eget liv og i tv-ruta, var ingen selvfølge.

Hun har hatt mange tøffe år, på hjemmebane og som alvorlig syk med diagnose hjernesvulst, som hun fikk påvist for sju år siden.

På TV2 i kveld I kveld er hun tilbake med andre sesong av programserien «TV2 Sporty: Gjør livet lettere» - hvem skulle tro det?

- Jeg liker jo egentlig best å være spontan og hater egentlig å planlegge - men nå handler hele livet mitt om nettopp det, sier hun.

Det er lite som tyder på at hun i fjor rundet 40. Eller at hun har lagt bak seg ti knallharde år.

- Jeg er sliten, men samtidig har jeg det bedre enn på flere år. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har kommet så langt.

Operert for hjernesvulst Da hun for sju år siden fikk påvist hjernesvulst, var det få som trodde at firebarnsmoren nå kunne være aktuell med andre sesong av programserien «TV2 Sporty: Gjør livet lettere».

Hedda Kise har allerede har ledet tre sesonger av «Jenter på hjul». Verken hun selv eller legene var sikre på at hun i det hele tatt kom til å overleve.

- Legene kunne nesten ikke tro det. Operasjonen var vellykket og jeg var så lite skadet, minnes 40-åringen.

- Var langt nede Hun kjenner fremdeles på ettervirkningene. En ting er språket - det er blitt litt lettere med åra. Migrenen, derimot, er noe hun må regne med å slite med resten av livet.

Likevel har hun det bedre enn på lenge.

I dag er hun, ifølge seg selv, en sjuer på en lykkeskala til ti, en skala hun selv ber deltakerne i «Sporty» rangere seg etter.

- Jeg har nok vært på null. Eller minus - minus sju. Så langt nede var jeg.

Truffet av Stein Nå er hun derimot på stø kurs oppover. Mye av grunnen til det heter Stein Jacobsen og kommer fra Harstad, men bor i Bærum i nærheten av Hedda.  

- Et par dager etter jeg traff Stein, forsto jeg at det kom til å gå bra igjen.

De møttes gjennom felles bekjente. Da Hedda sa ja til å drikke kaffe med Stein, hadde hun ikke tanker om at det kunne bli noe mer. Kjærligheten hadde hun gitt opp for lenge siden.

Ville være singel - Jeg var innstilt på å være singel i minst ti år. Jeg tenkte at jeg verken hadde tid eller krefter til et forhold. Ikke er jeg helt frisk, og i tillegg til å jobbe, er jeg alenemor til fire barn.

De fire døtrene fra hennes tidligere ekteskap bor nemlig bare hos henne, og det er tidkrevende å være alene om ansvaret for dem.

Kaffemøtet ble etter hvert til en femretters middag. Dagen etter kjørte de sammen på søppelfyllinga med et lass av Heddas gamle skrot.

Det var da hun forsto at dette kanskje kunne bli noe mer.

- Da han orket å kjøre sammen med meg til søppelfyllinga dagen etter vår første date, husker jeg at jeg tenkte «kanskje det er mulig likevel».

Fra søppelfyllinga dro de rett på seiltur. Siden har det vært de to.

- Livet er for kort De aller fleste kvinner i dag er jo veldig opptatt av datingregler og alt sånn dill dall, men jeg føler at livet er for kort til å tenke på slikt.

- Er det sykdommen som har fått deg til å tenke slik?

- Jeg liker i alle fall ikke å utsette ting lenger. Det som skjedde med meg kom som lyn fra klar himmel, og det kan like godt skje noe igjen, sier 40-åringen.

Kvinnen som sitter overfor oss oser av viljestyrke. Det er nettopp denne viljestyrken som gjorde at hun bare to år etter hjernesvulsten var tilbake på TV-skjermen.

- Jeg har et sånn ekstremt behov for å kommunisere. Jeg måtte bare tilbake på jobb.

Bedre liv I andre sesong av «TV2 Sporty: Gjør livet lettere» skal Kise hjelpe ti mennesker til et bedre liv sammen med Dag Otto Lauritzen, en lege, en psykolog, en kostholdsekspert og en personlig trener.

Den yngste deltakeren er 21 år. Den eldste er 55.

De siste åra har programlederen selv fått følt på hvor viktig fysisk aktivitet er.

- Uten trening hadde jeg aldri klart å komme meg hit jeg er i dag. Det å være i fysisk aktivitet er den beste medisinen, understreker Kise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media