- Hadde ikke tort å delta

I dag har Anneli Drecker sin første dag på jobb i den nye «Idol»-juryen. Selv hadde hun ikke tort å delta.

OSLO/TROMSØ (Dagbladet): I går kveld kom Anneli Drecker til Tromsø for å finne nye talenter fra sin egen hjemby. Tidligere på dagen var det innledende runder i byen, og i dag møter de som kom seg videre hele juryen i Tromsø-runde nummer to.

Hadde ikke tort

- Jeg hadde aldri tort å stille opp på et slikt program selv. Jeg tror ikke jeg hadde kommet videre etter første runde heller. Derfor kommer jeg også til å se etter de typene som kanskje ikke er selvsagte vinnere, sier Drecker.

Hun vil legge vekt på deltakernes vokalprestasjoner og vil fokusere på det musikalske.

- Ja, men det er klart at man må kunne spore talent, vilje og utstråling også. Men man må ikke bare se etter et ferdig «produkt».

Ingen Wenche Myhre

- Mange vil jo bli skuffet, selv om de har talent?

- Ja. Men det samme skjedde med meg da jeg var 15. Jeg hadde en sanglærer som nektet å undervise meg. Han hadde hatt Wenche Myhre som elev. Han sa til meg at jeg aldri kom til å bli like flink som Wenche Myhre. Jeg sang ikke bra, men jeg visste hva jeg ville. Jeg gikk ut døra og bestemte meg for at heretter skulle jeg bare synge mine egne sanger.

- Derfor tror jeg at mange som ikke kommer videre samtidig får et spark i baken til å komme seg videre, sier Drecker.

- Det viktigste for meg er å komme med konstruktiv kritikk.

Må tas på alvor

Anneli Drecker er kanskje ikke den artisten man med det første forbinder med hysteriet og mediesirkuset rundt en konkurranse som «Idol». Selv mener hun at det er viktig at det sitter en i juryen som tar deltakerne på alvor.

- Jeg liker utfordringen og har fulgt med på «Idol». Det er et veldig bra underholdningsprogram. Men samtidig er det også sånn at de som deltar, mener alvor. Da synes jeg at det er viktig at det sitter en i juryen som tar vokalprestasjonene deres seriøst, sier Anneli.

De øvrige medlemmene i «Idol»-juryen er Jan Fredrik Karlsen, jurylederen fra forrige runde, Dagbladets musikkanmelder Thomas Strzelecki og den svenske låtskriveren og produsenten Douglas Carr.

«IDOL»-JURYEN: Anneli Drecker er på plass i hjembyen for å sitte i den nye «Idol»-juryen - sammen med blant andre Thomas Strzelecki.
LANG KØ: 450 håpefulle hade meldt seg på til årets «Idol» i Tromsø - over dobbelt så mange som i fjor.