-  Hadde ikke tort å stille i Idol

Cindy Hovde og Malin Pettersen møtte i går sitt idol, Maria Arredondo. Den kjente artisten er imponert over jentene, og sier at hun selv ikke hadde tort å være med i Idol.

-  Jeg forstår ikke at de tør. Ingen hadde fått meg til å stille. Idol-deltakerne blir jo kastet ut i det. De opplever jo like mye på tre uker som jeg har brukt tre år på, sier Maria Arredondo (19).

Sørlandsjenta har vært aktiv siden 14-årsalderen. De siste tre åra har hun vært en profilert artist, og har to plater bak seg.

Stolt og glad

I kveld skal alle elleve Idol-finalistene synge sanger av norske artister. Både Cindy Hovde (18) og Malin Pettersen (16) har valgt å gjøre sin versjon av en Maria Arredondo-låt. Cindy skal synge «Burning», mens Malin gjør «Just A Little Heartache».

-  Jeg er veldig stolt og glad når de velger mine sanger. Jeg skal følge med i kveld og stemme på dere begge to. Men ikke syng for bra, jeg vil ikke at dere skal gjøre låtene bedre enn meg, spøker Arredondo.

Både Malin og Cindy er litt usikre på hvordan de skal presentere låtene best mulig.

-  «Burning» blir den tredje balladen jeg synger. Det er så mye passion i den. Hvordan bør jeg opptre? spør Cindy.

-  Låta er så sår og teksten så intens, så du får bare leve deg inn i den, sier Maria.

-  Hva med meg, da, spør Malin?

-  «Just A Little Heartache» er en midttempolåt. Jeg er nødt til å ha stativ på den. Bruk det, hvis du får lov. Jeg er så heldig å ha et band i ryggen når jeg opptrer, da føler jeg meg ikke så alene.

Både Marlin og Cindy går på Bårdar Danseinstitutt, men ble ikke venninner før de møtte hverandre i Idol. Maria Arredondo prøvde seg også på Bårdar, men det gikk ikke.

-  Jeg prøvde to ganger. Jeg elsker å danse, men klarer ikke å ta koreografi. Jeg måtte slutte, det gikk bare ikke, sier hun - og blir nok en gang imponert over Idol-jentene.

Maria Arredondos tips til jentene før de går på scenen, er å ikke la nervene ta overhånd.

-  Jeg tuller og fleiper like før jeg skal på scenen. Prøver å tenke på andre ting. Da er det lettere å være konsentrert og fokusert når du står der foran publikum eller kamera.

Femti prosent

Maria Arredondo mener at sangen og stemmen bare betyr femti prosent av en opptreden.

-  Det å klare å formidle en låt, er like viktig som å synge fint. Og alle dere i Idol er jo flinke, så det gjelder å stråle.

Malin synes det er greit med litt nerver.

-  Jeg prøver å gjøre om det meste av nervene til positiv energi, og det pleier å gå bra, sier hun.

Malin tilhører fortsatt veddeselskapet Unibets favorittgruppe med en delt fjerdeplass. Cindy, derimot, ligger litt mer utsatt til og er sjuenderangert.

Malin er vokst opp i Oslo - først på Kampen og nå på Hasle. Hun har vært elev ved Bårdar Danseinstitutt siden hun var tre og et halvt år gammel, og tilhører nå en elitegruppe ved instituttet. Til tross for sin unge alder har hun masse erfaring fra store musikaler.

Cindy er fra Sætre i Hurum, dit hun nå har flyttet tilbake etter et opphold i Oslo. Hun har norsk far og fransk mor. For tida pendler hun mellom Sætre og - ja nettopp - Bårdar Danseinstitutt. Men inntil Idol begynte, visste hun likevel ikke hvem Malin var. Nå er jentene uatskillelige.

-  Men da vi først møttes og torde å hilse for tre dager siden, ble vi venner på kort tid, sier Cindy.

Begge de to jentene har opptrådt og sunget i band.

FÅR GODE RÅD: - Dere må nyte kjendistilværelsen mens dere kan. Men man må også ha tid til seg selv, er Maria Arredondos (til venstre) råd til Malin Pettersen og Cindy Hovde.