- Hadde ikke vært noe uten hverandre

Hadde ikke Thomas Numme nektet å jobbe uten kompisen Harald Rønneberg for ti år siden, ville nok ting sett annerledes ut i dag.

||| - Hva skal man si!?, utbryter Harald Rønneberg tre ganger etter hverandre når han og Thomas Numme får overbragt nyheten.

- Vi snakker 50 år tv-historie her, hva skal man si?, repliserer Thomas Numme og ler. - Det er helt sjukt!

HARD KONKURRANSE:Thomas Numme og Harald Rønneberg har akkurat vært igjennom tidenes tøffeste Camp Senkveld. For Thomas Numme innebærer det 15 sting og en brukket finger. Foto: Paul S. Amundsen.
HARD KONKURRANSE:Thomas Numme og Harald Rønneberg har akkurat vært igjennom tidenes tøffeste Camp Senkveld. For Thomas Numme innebærer det 15 sting og en brukket finger. Foto: Paul S. Amundsen. Vis mer

Torsdag var det 50 år siden tv kom til Norge. I anledning fjernsynets jubileum, har Dagbladets lesere i hele sommer avgitt stemmer til sine favoritt tv-program i forskjellige kategorier.

Totalt 16 underholdningsprogrammer har vært nominerte i kategorien beste underholdning, deriblant seermagneter som Erik Bye med «Lørdagskveld» og Fredrik Skavlan med «Først og Sist».

Måtte være de to Men det Numme og Rønnebergs suksessprogram som skårer høyest. «Senkveld» er kåret til tidenes beste underholdningsprogram på norsk tv av Dagbladets lesere.

- Det hadde vi aldri trodd. Det er noen andre enn oss som har laget bra tv i løpet av disse 50 årene, for å si det sånn. Man blir ydmyk av dette. Det er en vanvittig ære, sier Harald Rønneberg.

Det er over syv år siden eventyret med «Senkveld» startet. Egentlig åtte. Da Thomas Numme året før ble spurt om å lede «Idol», nektet han hvis han ikke fikk gjøre det sammen med kompisen Harald Rønneberg. Siden den gang har duoen vært uadskillelige.

- Blir aldri lei Året etter «Idol» startet de samarbeidet med «Senkveld» og det etterhvert så prisbelønnede programmet.

- Hva hadde dere vært uten hverandre?

- Det hadde vært stusselig. Vi hadde ikke vært noe uten hverandre. Vi gjør hverandre bedre, sier kompisene og ser med beundrende blikk på hverandre.

Elizabeth Hartman i Siste Skrik reklamebyrå mener prisen er vel fortjent.

- Vi har tendens til å huske best det som ligger nærmest i tid. Sånn sett er jeg ikke overrasket over at de er vinnerne. Det er viktig å presisere at de som så på de gamle klassikerne ikke i like sterk grad er representert på nett, som den yngre generasjonen. Når det er sagt har Senkveld-gutta en stil og en stemning som appellerer til seere i alle aldere, og de evner å fornye seg hele tiden. Vel fortjent, mener Hartman. 

Tøff camp De to programlederne har akkurat kommet hjem fra tidenes tøffeste Camp Senkveld, hvor Thomas Numme kan skilte med 15 sting og en brukket finger på reportoaret.
 
Forrige sesong hadde de et snitt på 869 000 seere. Nå begynner de sin 15. sesong med programmet.

- Blir dere aldri lei hverandre eller programmet?

- Nei, aldri. I såfall gjør vi bare noe nytt. Dette er den feteste jobben man kan ha. Det finnes ikke noe morsommere, vi lever ut en guttedrøm hver eneste dag, sier Harald Rønneberg.