- Hadde jeg ikke spilt gitar hadde jeg sitti inne for vold

Backstreet Girls-gitarist Petter Baarli en av fem som åpner seg på Popsenteret.

(Dagbladet): Det populærmusikalske museet på Grünerløkka er klare med en ny utstilling, og nå handler det om trender og image.

I en serie åpenhjertige intervjuer gjort i forbindelse med utstillinga forteller Petter Baarli, Stella Mwangi, Vidar Busk, Mariann Thomassen og Erlend Hjelvik fra Kvelertak hvem som har inspirert dem og hvilket forhold de har til å bygge image.

Svett Selv om han spjåker seg ut som få, er ikke Baarli blant dem som driver med rock for adspredelsens skyld. Han mener at han hadde hatt legemsfornærmelser på rullebladet hvis ikke musikken hadde grepet ham som ung gutt.

- Hadde jeg ikke spilt gitar, hadde jeg sitti inne for vold, er blant erklæringene Baarli kommer med i promovideoen for popsenterutstillinga, som du kan se over.

- Du merker det med en gang når et band er falsk, mener soloplateaktuelle Baarli, og leverer følgende oppskrift på hvordan man sjalter ut dem som er verdt oppmerksomheten:

- Du skal aldri stole på et band som ikke svetter på scenen.

Bevismateriale Utstillinga har fått navnet «Arrestert», og det er opp til publikum å avgjøre hvorvidt de fem artistene har gjort seg skyldig i imagetyveri fra sine idoler.

Selve utstillinga består blant annet av artistenes «bevismateriale» på hva som har vært med på å forme dem: Plater og kassetter, idoler, bøker, blader og TV-programmer. De viser også personlige bilder der de hyller sine forbilder.

- Her er det store likheter med og hyllest til alt fra Elvis og Chuck Berry (Busk), til TLC, Missy Elliot og Lauren Hill (Stella), til Sex Pistols, Rolling Stones, AC/DC (Baarli), David Bowie og Annie Lennox (Mariann Rosa) til Metallica, Pentagram og Dimmu Borgir (Erlend i Kvelertak), sier Paal Ritter Schjerven, kunstnerisk leder ved Popsenteret.

Les også Petter Baarlis håndskrevne essay om Chuck Berry her.