«Hadde jeg opplevd Led Zep i glansdagene, tenker jeg heterofilien skulle fått kjørt seg greit»

Men Robert Plant var «plantastisk» alene i Bergen.

Robert Plant and the Sensational Space Shifters på årets Bergenfest.  Foto: Tor Erik H. Mathiesen
Robert Plant and the Sensational Space Shifters på årets Bergenfest. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det er kanskje bare én fyr, som i full offentlighet kan be Jimmy Page «roe seg ned og slappe av litt», og her står han foran oss på Bergenfest. Robert Plant; legenden (kom an, for en karriere), stemmen («Immigrant Song»), sexsymbolet (hadde jeg opplevd Led Zep i glansdagene, tenker jeg heterofilien skulle fått kjørt seg greit, ja). For en fyr. En viss forutinntatthet, av positiv art, ute og går, altså.

Jeg begynner like greit med konklusjonen denne gangen: Robert Plant & the Sensational Shape Shifters er kort sagt et en legemliggjørelse av at Robert Plant elsker musikk, gir godt faen i forventningene til hva han «bør» gjøre («spell noe Led Zep, a!»), og at han ser Rock'n'Roll som en del en av en tidløs og global historie.

Eget utrykk Oppsettet på scenen er enkelt; vi ser et band, forsterkere, kabler, elektronika-arbeidsstasjon (bebodd av John Baggot fra blant annet Massive Attack); et perfekt bakteppe for en sprudlende opplagt Plant som presenterer en blanding av solo-materiale, Led Zeppelin-klassiskere i nytolkninger, og utsvevende jammer.

Fra «Babe, I'm Gonna Leave You» i en rimelig dramatisk endret versjon, via andre låten «Tin Pan Valley» fra soloalbumet «The Mighty Rearranger», og til «Spoonful» (en bluesstandard), er det klart at Plant kjører beinhardt på sitt uttrykk - og ingen andres. Et uttrykk som bærer preg av at mannen bak har levd og erfart det han formidler. Jeg gikk til konserten med en forventning om mer løssluppen og støyende rock enn vi har sett fra solo-Plant de siste årene, men skjønte nå at det kom til å bli kringkastet på en annerledes frekvens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer