- Hadde løyet som Clinton

PARIS (Dagbladet): Filmaktuelle Robin Williams er fortsatt opptatt av Bill Clinton og Monica Lewinsky. - 99 prosent av alle menn hadde løyet i samme situasjon som Clinton, sier han.

- Det er som en dårlig film. Hva venter de på? At Hillary skal kaste ham ut både ham og møblene? Det er vanvittig at de har brukt millioner av dollar på granskingen. Clinton gjør fremdeles en god jobb, sier Robin Williams til Dagbladet i Paris.

- 99 prosent av alle menn hadde løyet som Clinton i samme situasjon
- Det eneste positive som kanskje kommer ut av det er at man fra nå av vil skille mellom privatpersonen og jobben, sier Robin Williams, som hevder at det må være enhver amerikaners drøm å telefonere og samtidig bli «betjent» slik som Clinton.

Alvorlig

- Det er utrolig at Monica gjemte kjolen. Men hun var ung og sto i med den mektigste mannen i verden. Folk er så puritanske, sier Robin Williams, som for første gang i sin lange karriere spiller en død i «What Dreams May Come».

- Å spille på så mange forskjellige følelser ble som å klatre opp Mount Everest. Det var fascinerende, særlig fordi mannen jeg spiller først dør, men nekter å akseptere at han er død, sier Robin Williams.

Himmel og helvete

Williams er lei dinosaurer og stjernekriger. Himmel og helvete er noe annet.

I filmen spiller han legen Chris Nielsen som dør fra sin elskede kone Annie. Deres to barn dør i en bilulykke.

- Jeg har tre barn selv. Å spille rollen var som en beinhard idrettsutøvelse.

Robin Williams burde ha trening nok. Han fikk Oscar for beste birolle som psykologen i «Good Will Hunting». Mange så ham sikkert som «Mrs. Doubtfire», som læreren i Peter Weirs «Dead Poets Society», eller som radiojournalist-soldaten i «Good Morning Vietnam». Han begynte som overjordisk vesen i TV-serien «Mork». Nå er han nesten tilbake til utgangspunktet.