- Hadde Mette-Marit brydd seg, hadde hun satt av 50 mill. i stipender til norske forfattere

Birger Emanuelsen mener kongehuset låner troverdighet fra norske forfattere.

PÅ LITTERATURTOGET: Kronprinsesse Mette-Marit ønsker å inspirere til leselyst med sitt engasjement. I år var hun med Litteraturtoget for tredje året på rad. Foto: NTB Scanpix
PÅ LITTERATURTOGET: Kronprinsesse Mette-Marit ønsker å inspirere til leselyst med sitt engasjement. I år var hun med Litteraturtoget for tredje året på rad. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har ventet lenge på at noen skulle si noe om dette, men det kom ingenting, så da ville jeg lette hjertet mitt, forteller forfatter Birger Emanuelsen til Dagbladet.

Litteraturtoget 2016, ledet av kronprinsesse Mette-Marit, gikk fra Bergen 1. juni, og hadde siste stopp i Oslo fredag med et avsluttende arrangement på Litteraturhuset i hovedstaden.

Det var VG som først omtalte saken.

Underveis på turen har Norges bokelskende kronprinsesse blant annet hatt samtaler med kjente forfattere og fortalt om sine favorittbøker.

«Formålet er å inspirere til leseglede og leselyst», skriver Kongehuset på sine nettsider.

- Trenger et image Det var i går Emanuelsen kom med sine friske synspunkter på det han mener er kongehusets negative «innblanding» i norsk litteratur:

- Jeg klarer ikke å se hva kronprinsessen skal tilføre norsk litteratur. Jeg ser imidlertid svært godt hva norsk litteratur, og norske forfattere, skal tilføre henne. Et sårt tiltrengt image, skrev Emanuelsen i et kritisk innlegg på sin Facebook-profil.

Han mener Norges forfattere låner bort sin egen troverdighet til kongehuset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer