SPILTE INN PLATE: Natalia Strelle var i gang med plateinnspilling da hun ble drept natt til søndag. Foto: Frank Karlsen
SPILTE INN PLATE: Natalia Strelle var i gang med plateinnspilling da hun ble drept natt til søndag. Foto: Frank KarlsenVis mer

Hadde norsk produsent på besøk like før drapet

Natalia Strelle holdt middagsselskap få timer før hun ble drept.

(Dagbladet): Få timer før hun ble drept, holdt pianist Natalia Strelle middagsselskap i sitt hjem i Manchester.

Det forteller den norske produsenten hennes, Arne-Peter Rognan, til Aftenposten i dag. Rognan var selv til stede i selskapet, sammen med Strelles ektemann, hennes tenåringssønn og en fiolinist som deltok på plateinnspillingen Strelle og Rognan var i gang med.

Bare noen timer etter at Rognan hadde forlatt huset ble Strelle funnet med store hodeskader, og livet sto ikke til å redde. Nå er altså en norsk mann pågrepet og mistenkt for drapet.

- Trodde ikke på det Rognan mottok beskjeden om drapet med vantro.

- Jeg trodde ikke noe på det da politiet tok kontakt søndag morgen. Det her hadde ikke noen drømt om at kunne skje, sier Rognan til Aftenposten.

Produsenten opplyser at han forlot huset rundt klokken 21.30 lørdag kveld, mens politiet først ble tilkalt 00.45 natt til søndag.

Vurderer siktelse Politiet i Manchester ville tirsdag ikke opplyse hva som er kommet fram i avhørene med den mistenkte mannen.

Etterforskerne jobbet fortsatt med å ta stilling til hvorvidt mannen skal siktes. En avgjørelse kan komme i løpet av dagen eller en av de nærmeste dagene, opplyser politiets pressetalsmann til NTB.

Internasjonalt kjente Natalia Strelle, opprinnelig Strelchenko, ble født i Russland, men bodde 15 år i Norge og giftet seg med en nordmann.