Hadde sex med romvesen

- Jeg merket det ikke før lyset kom på. Se hva som skjedde da vi intervjuet Erlend og Steinjo som tegneseriefigurene Erlend og Steinjo.

(Dagbladet.no:) Fjernt fra NRK Marienlysts mange og lange korridorer, i et koselig og rotete kontor ved Alexander Kiellands plass i Oslo, sitter komikerne Erlend og Steinjo.

De er kanskje mest kjent fra komiserien Slå på ring, men legger nå siste hånd på andre sesong av animasjonsserien Kanal 1. I tillegg slipper gutta også første sesong av serien på DVD.

I den første sesongen laget gutta et gjennomgående hovedplot for hele serien.

Romvesener planlegger nemlig å invadere jorden.

De utenomjordiske har sendt agent Charlotte for å infiltrere og overta den siste frie TV-stasjonen, Kanal 1, som drives av Erlend og Steinjo. Charlotte får jobb som resepsjonist og sammen med den onde datamaskinen TOM 2000 setter de sin store plan ut i live.

- Denne gangen er det enkeltepisoder som handler om alt fra dobbeltgjengere, tissemaskiner til vepsefrykt. Det bare utvikler seg, sier Erlend

Godt plassert i en sofa forsøker de virkelige Erlend og Steinjo å forklare hvordan det foregår når de onde dobbeltgjengerne overtar guttas identitet og TV-programmet.

- Erlend & Steinjo i tegnefilmen har da to dobbeltgjengere i tegnefilmen som da ikke er Erlend og Steinjo i tegnefilmen. Erlend og Steinjo er jo snille, men dobbeltgjengerne i tegnefilmen er jo slemme, sier Steinjo (den virkelige. red.anm.)

Hadde sex med romvesen

- Puh, nå ble jeg litt andpusten, sier Erlend.

Den fiendtlige overtagelsen av Kanal 1 får uante konsekvenser for både programmet og Erlend og Steinjo. I den første episoden blir duoen blir tatt til fange av en indianerstamme og blir beskyldt for å ha stukket av med stammens hellige totempel. Men den udåden er det dobbeltgjengerne som står bak.

I tillegg har Potetgullmannen fått et eget matprogram og får i oppdrag å fange en hval, slakte den og lage hvalbiff fra bunnen på 30 sekunder.

Sesong 2 av Kanal 1 skal på lufta rett over nyttår.

Det er animatørene Bjørn Amundlien og Rudi Simmons som setter Erlend og Steinjos elleville manus ut i live. Det er også deres lokaler vi møter de DVD-klare komikerne.

Både Erlend og Steinjo kan til tider bli litt misunnelige på sine tegnede varianter. Ifølge animatør Rudi Simmons er gutta følsomme for karakterenes skjebner.

- Du fikk jo ha sex med et romvesen i den første sesongen. Det må jo være litt moro å kjenne på, sier Erlend.

- Ja, det var jo helt sykt da, for jeg visste jo ikke at hun var et romvesen. Lyset var slukket, forteller tegneserieversjonen av Steinjo.

Men så ble lyset slått på ved en feiltagelse, forteller Erlend.

- Hva gjør jeg her, hvordan kunne dette skje meg, sier Steinjo om den pinlige situasjonen.

- Du blir jo merket for livet når du holder på sånn, sier Erlend til Steinjo.

Når siste sesong av Kanal 1 er over, skal Erlend og Steinjo i gang med et nytt programkonsept for NRK. Kanal 1 vises på NRK 3, men det nye programmet skal gå på moderkanalen.