Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hadde vi hatt sex, ville vi kanskje ikke blitt så frustrerte

Gitarist Albert Hammond Jr. filosoferer rundt kranglinga i The Strokes.

I NORGE: The Strokes og gitarist Albert Hammond Jr.spilte på Hovefestivalens største scene i går. Foto: Anders Grønneberg
I NORGE: The Strokes og gitarist Albert Hammond Jr.spilte på Hovefestivalens største scene i går. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

HOVE (Dagbladet): Da et av 2000-tallets mest innflytelsesrike rockeband, The Strokes, ga ut sitt hittil siste album «Angles» i mars i år, hadde det lenge blitt rapportert om et røft klima i innspillingprosessen. Vokalist Julian Casablancas måtte legge på vokalsporet sitt aleine etter at resten av bandet hadde festa instrumentene sine til teip.

- Livet i alle band er jo som i et ekteskap. Bare uten sexen, selvølgelig. Hadde vi hatt sex, ville vi kanskje ikke blitt så frustrerte som vi til tider har vært, sier gitarist Albert Hammond Jr til Dagbladet og gliser skjevt.

- Men det spørs helt hvordan man definerer krangling. Vi hadde like mye krangling og friksjon oss i mellom da vi ga ut den første plata. Eneste forskjellen var at vi da var unge, nye og spennende nok til at de hadde lyst til å fokusere på musikken vår i stedet.

Krevende «Angles» var det første albumet bandet ga ut på fem år. Hammond Jr. innrømmer at de siste årene i The Strokes til tider har vært krevende.

- Vi har hatt noen frustrerende stunder, men slik er også livet. Da jeg leste mange av rapportene om at vi bare krangla i studio, reagerte jeg mest på at de fikk det til å framstå som om det hadde vær en eneste lang begravelse. For det å spille inn den siste skiva er noe av det morsomste jeg har vært med på, sier gitaristen.

Da bandet gikk på scenen på Isle of Wight-festivalen i England i juni for ett år siden, hadde de ikke spilt sammen live på fire år.

- Jeg var vettskremt. Da jeg gikk på var jeg like nervøs som da jeg sto på scenen første gang med The Strokes. Så gikk nervøsiteten bort, men så kom nervene tilbake igjen. Det høres så teit ut når jeg skal prøve å forklare det. Alt jeg har sagt til nå har vært dritt. Beklager, men har har litt problemer med å ordlegge meg i intervjuer. Det blir ikke bedre med tiden.

Kronprins-presang I går var de headlinere på Hovefestivalen. Det var det første gang på nesten ti år at New York-bandet gjestet norsk jord.

TILBAKE: Da The Strokes i mars i år ga ut sitt første album på fem år, hadde det lenge blitt rapportert om et røft klima i innspillingprosessen. Foto: Sony Music
TILBAKE: Da The Strokes i mars i år ga ut sitt første album på fem år, hadde det lenge blitt rapportert om et røft klima i innspillingprosessen. Foto: Sony Music Vis mer

Det gjorde at Hammond Jr. og resten av bandet måtte være litt turister i hovedstaden før de satte kursen til Tromøya i Arendal. Men da han spaserte opp Karl Johan i Oslo for å ta en kikk på Slottet mandag kveld, visste han ikke at kronprins Haakon faktisk har The Strokes' debutplate «Is This It» i cd-samlinga si.

Dette etter at Dagblad-journalist Anders Grønneberg ga albumet i bryllupspresang til kronprinsparet i 2001.

- Kødder du? Har den fremtidige kongen av Norge debutplata vår, og han sendte et takkekort tilbake? Det er så rått. Det må jeg fortelle til de andre.

FRONTFIGUR: Julin Casablancas i aksjon i går. Foto: Anders Grønneberg
FRONTFIGUR: Julin Casablancas i aksjon i går. Foto: Anders Grønneberg Vis mer