KOMMENTARER

Hadelands to hodepiner

Så blir de stående, disse tre: Innvandring, klima og oljepengebruk. Bare to av dem kommer til å plage en ny regjering, skriver Geir Ramnefjell.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

I dag satte forhandlerne fra regjeringspartiene og KrF seg rundt bordet på Granavolden Gjæstgiveri på Hadeland. Det er mye å krangle om, blant annet hvem som skal få rom med eget bad. Av 45 rom er bare 27 med egne bad. Delegasjonen spenger nok kapasiteten. Vil noen dele rom, eller vil de ta til takke med rommene med «historisk sus», men bad i korridoren?

Konfliktsakene er tallrike, men akkurat som romfordelingen er de fleste av dem overkommelige. Selv abortsaken ser ut til å ende med at KrF i høyden må nøye seg med forbud mot fosterreduksjon, noe annet vil skape enorm motstand og koste KrF for mye i forhandlingene. Kjell Ingolf Ropstad snakket om en «historisk mulighet» til å endre abortloven i kampen om partiets retningsvalg i fjor høst. Det eneste historiske han får oppleve de neste ukene, er nok toalett på gangen. Etter sonderinger hvor partiene har pirket borti hverandres ømme punkter, og kjent etter hvor det gjør mest vondt, er de dømt til å lykkes. Som samme Ropstad sa til NRK Dagsnytt 18 før jul: han kjenner ikke til noen som har satt seg til regjeringsforhandlinger, og ikke lykkes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer