Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Hadet hadet», Stella!

Det hjalp ikke at hun fikk hele Düsseldorf til å danse. Europa var ikke klar for Stella Mwangis rytmer.

MÅ REISE HJEM: Stella Mwangi fikk ikke finaleplass. Det holdt ikke at hele Düsseldorf har danset til «Haba haba» den siste uka.   Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
MÅ REISE HJEM: Stella Mwangi fikk ikke finaleplass. Det holdt ikke at hele Düsseldorf har danset til «Haba haba» den siste uka. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

DÜSSELDORF (Dagbladet): - Düsseldorf are you ready to dance!?, ropte Stella Mwangi til øreduvende jubel og fikk hele Eurovision-arenaen til å koke.

Dessverre hjalp det ikke at Stella Mwangi fikk alle til danse, så lenge sms-stemmene uteble. 

Selv om BBCs Eurovision-kommentator utropte henne til en av favorittene i finalen og Aftonbladets Schalgerkommentator Tobbe Ek fikk følelse av seier, var det ikke Haba Haba Europa ville ha.

- Skjønner ingenting - Jeg er meget skuffet. Det var minst ni låter som var dårligere enn Norge. Kanskje ble dette litt for sært og litt for ueuropeisk. Europa tok ikke dette til sitt hjerte dessverre. Dette skulle ikke være mulig, sier en svært skuffet Morten Thomassen og legger til:

- Hun leverte et fyrverkeri av et show. Hun har ligget i toppen på rankingen hele tiden, jeg skjønner ingenting.

Selv var hovedpersonen henrykt etter opptredenen.

- Dette er det morsomste jeg har opplevd i hele mitt liv. Vi må gjøre det en gang til for å virkelig skjønne det.

Dessverre for Stella og Norge blir det ikke en sjanse til, selv om moren og resten av Norge var sikre på finaleplass.

GA ALT: Stella Mwangi ga alt på scenen i Düsseldorf tirsdag kveld til stormende jubel i salen, men det holdt ikke til finaleplass.
GA ALT: Stella Mwangi ga alt på scenen i Düsseldorf tirsdag kveld til stormende jubel i salen, men det holdt ikke til finaleplass. Vis mer

- Wow! For et nummer, opptreden, show og arena. Og midt oppi dette står den lille jenta mi! Stella var helt fantastisk! Jeg må være verdens stolteste mor akkurat nå, sa mammaen til Stella, Perpetua Mwangi til Dagbladet etter datterens opptreden.

Svært skuffet I over en uke har Stella Mwangi satt farge på Eurovision-byen. Men selv om hun har fått Dusseldorf og konkurrentene til å synge Haba Haba, har flere GP-eksperter vært skeptiske til om Stella og Norge ville klare å synge seg til finalen.

Statistisk sett har mørkhudede artister i Eurovision-historien hatt vanskeligheter med å sanke stemmer i de østeuropeiske landene. Flere har vært bekymret for at norsk-afrikanske Stella Mwangi kunne bli dårlig mottatt, spesielt i Øst-Europa.

Selv har både hun, Per Sundnes og lederen for den norske Grand Prix-klubben Morten Thomassen vært skråsikre på at Norge ville gå videre.

- Det er vanskelig å si hvorfor hun ble slått ut. Men jeg håper og tror det er fordi musikken ikke har god nok appell i Europa. Hun gjorde en strålende innsats på scenen, og da får ikke vi gjort noe med resten av Europa. Hun har ingenting å skjemmes over. Stella kan reise hjem med hevet hodet. Hun har vært en fantastisk representant for Norge, sier Thomassen.

Ikke siden Guri Schanke forsvant ut etter semifinalen i 2007 har Norge måttet se finalen i Eurovision fra sidelinjen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media