DEBATT

Debatt: Hadia Tajiks kommunikasjonsrådgiver

Hadia Tajik er best når hun forteller oss hva hun tenker

For å vinne neste valg trenger hun ikke først og fremst en ny kommunikasjonsrådgiver.

ÅPENHET: Hadia Tajik trenger ikke gjemme seg bak en kommunikasjonsrådgiver, skriver artikkelforfatteren.   Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ÅPENHET: Hadia Tajik trenger ikke gjemme seg bak en kommunikasjonsrådgiver, skriver artikkelforfatteren. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Hadia Tajiks kommunikasjonsrådgiver har brått sluttet. Kanskje hun kan klare seg fint uten en ny en?

Kommunikasjonsstrategi er tydeligvis vanskelig. I en tid der nyhetsbildet endrer seg døgnet rundt, alle er «online» og velgernes oppmerksomhet blir stadig mer flyktig er det vanskelig å sette agendaen.

Det at enhver folkevalgt får budskapet sitt raffinert og tilgjengeliggjort av en kommunikasjonsrådgiver er i seg selv med på å numme oss, Folket, fra å ta til oss politiske budskap som kommer i veldig lik språklig innpakning uansett avsender.

Den store mangelen blant norske politikere er ikke innøvde resonomenter som avsluttes med et slagord, men folkevalgte som adresserer utfordringer vi som samfunn står ovenfor på en ikke-tullete måte.

Noen ganger er Hadia Tajik en sånn politiker. I debatten om barne-hijab tok hun et standpunkt som gjorde det vanskelig å plassere henne i en bestemt tanke-leir. Hun mener faktisk at norske barn ikke bør bære hijab, selv om det er et standpunkt hun deler med Hege Storhaug.

Ikke overraskende ble Tajik kritisert for å gå i tospann med HRS-lederen. I Aftenposten adresserte hun kritikken på denne måten:

«Skal vi klare å etablere et sterkere, felles Norge, skal vi klare å diskutere spillereglene i et mangfoldig Norge, må vi være i stand til å møtes på tvers av politiske overbevisninger.»

Herre min hatt så bra forsvart! Enkeltstandpunktet settes i en større prinsipiell kontekst som omhandler vår felles fremtid. Det er denne typen politiker vi trenger for å komme fram til troverdige svar på vår tids vanskeligste spørsmål:

  • Hvordan skal vi bevare tilliten og fellesinstitusjonene som definerer Norge i en nær fremtid med mer mangfold og mindre offentlige penger?
  • Hvordan skal vi hjelpe flyktninger uten å overbelaste nevnte tillit og fellesinstitusjoner? Det er over 64 millioner mennesker pa flukt i dag og det vil sannsynligvis bli langt flere, gitt befolkningsvekst i svake/ustabile stater.
  • Kloden koker. Skal vi faktisk gjøre noe radikalt for å redusere utslipp?

Å gå inn i vanskelige og komplekse spørsmål, ta et standpunkt og dele med oss velgere hvilken analyse som ligger til grunn er åpenbart krevende. Det innebærer en risiko for å tråkke på tær, skape uro i eget parti eller i ettertid vise seg å ha tatt feil.

Det er alikvevell den eneste måten vi kan komme fram til gode og troverdige svar. Hadia Tajik er prinsipiell og har den gudegitte egenskapen å være en politiker som et helt land kan speile egne håp og idealer i.

For å vinne neste valg trenger hun ikke først og fremst en ny kommunikasjonsrådgiver, men å fortelle oss hva hun faktisk tenker om vår felles fremtid. Da får hun hvertfall min stemme.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer