Hadia Tajik grovt hetset etter konge-standpunkt

Aldri før har VG stengt så mange ute fra sitt kommentarfelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går skrev flere medier om Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik var en av dem som stemte for å innføre republikk i Norge da Stortinget stemte over dette forrige uke.

Stengte flere ute Det siste døgnet har det rast rundt Tajik i sosiale medier, og i går skrev Øyvind Solstad, leder for sosiale medier i VG, at de aldri har stengt så mange ute fra kommentarfeltet som i går.

- Jeg har aldri opplevd liknende, sier Solstad til Dagbladet.

Han forklarer at de ikke har noen nøyaktig tall på hvor mange som blir stengt ute fra VGs Facebook-side, men anslår at det i gjennomsnitt er snakk om 1-2 stykker daglig.

- I går ble 50-100 brukere stengt ute. Noen av de skrev kommentarer jeg ikke engang ønsker å gjengi, sier han og fortsetter:

- Dette skjer bare fordi Tajik er en ung, kvinnelig muslim. Jeg lurer på når det ble sånn at det er greit å komme med slike ytringer mot andre under fullt navn på sosiale medier.

Hets og sjikane «Avsett Støre og send Tajik tilbake til Afrika og til hennes Høvding og dressurkurset sitt.»

«Se å få fjerna det dyret.»

«Fjern heller det svinet som faen ikkje e norsk engang.»

«Jævla utlending as. Harald er sjef. Hun burde bli hengt på et offentlig sted.»

Selv om temperaturen var høy også i Dagbladets kommentarfelt, var det ingen som ble stengt ute denne gangen.

- Det var en del kommentarer som var på kanten og som antydet islamisme. Men det var ikke så ille at det var riktig å kaste ut folk, sier Dagbladets moderator John Færseth.

Dagbladets kulturredaktør, Geir Ramnefjell, opplyser at Dagbladet har slettet noe i Facebook-tråden under denne saken, men ikke mer enn vanlig

- Det har ikke vært nødvendig å utestenge noen brukere. Det kan ha sammenheng med at VG hadde en spissere formulering i innsalget av saken på Facebook enn vi hadde, sier Ramnefjell.

Har respekt for kongehuset Tajik kommenterte sine tanker rundt kongehuset, via sin rådgiver Svein Tore Bergestuen.

- Selv om vi har et strålende kongehus, som jeg har stor respekt for, er det min oppfatning at posisjoner ikke skal gå i arv. Jeg har ikke noe å tilføye utover det prinsipielle standpunktet jeg har gitt uttrykk for. For øvrig anser jeg ikke dette som noe relevant problemstilling i overskuelig framtid, uttalte Bergestuen til VG.

Dagbladet har vært kontakt med Bergestuen som opplyser at Tajik ikke ønsker å kommentere denne saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer