Hadia Tajik grovt hetset etter konge-standpunkt

Aldri før har VG stengt så mange ute fra sitt kommentarfelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går skrev flere medier om Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik var en av dem som stemte for å innføre republikk i Norge da Stortinget stemte over dette forrige uke.

Stengte flere ute Det siste døgnet har det rast rundt Tajik i sosiale medier, og i går skrev Øyvind Solstad, leder for sosiale medier i VG, at de aldri har stengt så mange ute fra kommentarfeltet som i går.

- Jeg har aldri opplevd liknende, sier Solstad til Dagbladet.

Han forklarer at de ikke har noen nøyaktig tall på hvor mange som blir stengt ute fra VGs Facebook-side, men anslår at det i gjennomsnitt er snakk om 1-2 stykker daglig.

- I går ble 50-100 brukere stengt ute. Noen av de skrev kommentarer jeg ikke engang ønsker å gjengi, sier han og fortsetter:

- Dette skjer bare fordi Tajik er en ung, kvinnelig muslim. Jeg lurer på når det ble sånn at det er greit å komme med slike ytringer mot andre under fullt navn på sosiale medier.

Hets og sjikane «Avsett Støre og send Tajik tilbake til Afrika og til hennes Høvding og dressurkurset sitt.»

«Se å få fjerna det dyret.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer