KOMMENTARER

Dramatisk sentralstyremøte i Ap

Hadia Tajik holdt nyttårsløftet. Hun sto opp mot Trond Giske

Giskes tid som Ap-topp er i praksis over.

STO OPP: Hadia Tajiks nyttårsløfte varslet om tirsdagens drama. Hun lovet å stå opp for det som er rett, selv om det koster. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STO OPP: Hadia Tajiks nyttårsløfte varslet om tirsdagens drama. Hun lovet å stå opp for det som er rett, selv om det koster. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da Giske i et siste forsøk på å ta regien over sin politiske skjebne, gikk til angrep på varslerne i et innlegg på Facebook mandag kveld, var det nok.

Før jul la han seg flat og beklaget at han hadde oppført seg upassende i et ydmykt intervju i Dagsrevyen. Da det ikke virket, skiftet han taktikk og hevdet at flere av varslene var falske.

Altså, ikke at han hadde en annen oppfatning av hendelsen, slik det ofte kan være. Men at varslene var løgn og bedrag.

Støre slo uvanlig hardt tilbake på tirsdag ettermiddags pressekonferanse. Han tok avstand fra ordbruken og understreket flere ganger at han trodde på varslerne, eller jentene, som han kalte dem.

På spørsmål om Giske kan komme tilbake som nestleder etter at han ble fristilt på ubestemt tid, svarte Støre:

Det er en teoretisk mulighet.

Det betyr i praksis at det er over for Giske.

På ubestemt tid.

Etter tirsdagens fire timer lange dramatiske sentralstyremøte er det utenkelig at Giske kan fortsette å samarbeide med Jonas Gahr Støre og partiets andre nestleder, Hadia Tajik.

Grunnen er rett og slett at Giske ikke lenger har ledelsens tillit. Støre og Tajik tror på varslerne. Det betyr at historiene er troverdige, og at de er så mange og entydige at det er meningsløst å så tvil om en eller to enkelthistorier. Det betyr at Ap-ledelsen og nå sentralstyret er overbevist om at Giske har oppført seg på en måte som er uforenlig med å være nestleder i Ap. Så enkelt. Det har ikke med juss å gjøre. Det har med tillit og politisk troverdighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer