Politikk:

Hadia Tajiks rådgiver slutter

- Vi fikk det ikke til, sier Svein Tore Bergestuen.

SLUTTER: Svein Tore Bergestuen slitter i Arbeiderpartiet etter et år som politisk rådgiver for Hadia Tajik. Han var tidligere kommunikasjonsdirektør i TV Norge. Her er han avbildet i forbindelse med en sak i 2015. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
SLUTTER: Svein Tore Bergestuen slitter i Arbeiderpartiet etter et år som politisk rådgiver for Hadia Tajik. Han var tidligere kommunikasjonsdirektør i TV Norge. Her er han avbildet i forbindelse med en sak i 2015. Foto: ERLING HÆGELAND/DagbladetVis mer

Bergestuen slutter i Arbeiderpartiet etter et år som politisk rådgiver for Ap-nestleder Hadia Tajik.

– Han ønsker å jobbe med andre ting, og det har vi full respekt for, skriver lederen for Arbeiderpartiets sekretariat på Stortinget, Hans Kristian Amundsen, i en SMS til NRK.

Bergestuen skriver i en SMS til VG at han og Tajik «ikke fikk det til», og at det er grunnen til at han gir seg.

– Vi fikk det ikke til. I en relasjon mellom en toppolitiker og en rådgiver så må alt fungere. Det tror jeg alle kan være enig i. Når man da ikke får det til, synes jeg det mest reale var å ta konsekvensen av det. Og det er det jeg har gjort, sier kommunikasjonsrådgiver og tidligere journalist Bergestuen til VG.

Amundsen sier til VG at Ap kommer til å fortsette samarbeidet med Bergestuen, men at det ikke er signert noen avtale ennå.

(NTB)