Hæ? Norsk i England?

Casiokids forteller britene at det er «Grønt lys i alle ledd»

LYTT TIL CASIOKIDS HER.

(Dagbladet.no): - Da vi var i Frankrike oversatte vi teksten på en skjerm. Det funket egentlig ganske bra, sier Ketil Endresen i Casiokids.

13 oktober slipper Casiokids singelen «Grønt lys i alle ledd» i England. Bandet synger på norsk. Plata gis ut av den britiske labelen Moshi Moshi. Og selv om det ikke akkurat er gitt ut bøttevis med norskspråklige singler i England før, tror ikke Endresen det blir noe problem.

- I begynnelsen hadde vi ikke så mye synging i låtene våre, vi hadde egentlig bestemt oss for å kjøre rent instrumental. Etter hvert prøvde vi ulike ting, som å synge på fransk, men til slutt landet vi på norsk fordi det føltes naturlig. Vi har egentlig aldri fått noen reaksjoner på det, forteller han.

Casiokids er kjent for å bedrive skyggeteater på scenen. De kaller det digitalteater, og i følge Endresen er meningen å overføre feelingen i låtene til liveshowet. Når de spiller under Pstereo-festivalen i Trondheim i dag, blir det bare bandet.

- Han som er sjefen for digitalteatret er på bryllupsreise. Han giftet seg forrige uke og vi hadde show under bryllupet. Spilte bryllupsvalsen!

Buzzen rundt Casiokids har uansett begynt å bygge seg opp i England. De har blitt spilt flere ganger på radiostasjonen XFM, og ifølge Endresen har de fått en noe uvalig fan.

- Visstnok var DJ Tïesto på en fest under Øya, hvor de bare hadde Øya-plata. Låtene våre ligger på Myspace, og en kompis satt dem på. Det endte med at DJ Tïesto visstnok endte med å si: «I fucking love this shit!».

Hæ? Norsk i England?
LEKER: Casiokids liker å kle seg ut. Foto: Sjur Pollen
LEKER: Casiokids liker å kle seg ut. Foto: Sjur Pollen Vis mer