Hæla i taket

Det kan bli bønner, flesk og frynsejakker over en lav cowboysko når Countryfestivalen i Skjåk starter torsdag 5.juli. For countryfolket er ikke kjent for å spare på kruttet.

Øverst oppe i Gudbrandsdalen vanker det vaskekte countrystemning under helgens countryfestival i Skjåk. Festivalområdet består nemlig av western-saloon på låvebrua, hus i laftet tømmer og serveringstelt for anledningen døpt «Fortet». Hele området er omkranset av natur, og det er ei halv mil til nærmeste sivilisasjon. Det hele harmonerer selvsagt med atskillige boots, cowboyhatter og frynsejakker.

Hillbilly, bluegrass og country

Det kan utvilsomt gå for seg på countryfestival, og det er selvsagt først og fremst musikken som er hovedattraksjonen. Og musikk blir det, - fremført av amerikanske, svenske og norske musikere.

Fra USA kommer blant andre Marsha Thornton og Mike Bella. Thornton debuterte som artist i 1990 og har sanger som «A bottle of wine and Patsy Cline» på repertoaret. Bella bør være kjent blant stamgjestene i Skjåk - det er bare tre år siden han opptrådte på countryfestivalen sist. I tillegg serverer de åtte svenskene i Western Satellites cajun- og countrymusikk, High on Grass spiller bluegrass og The Hillbilly Stringpickers trår til med hillbilly-musikk fra 50-tallet.

De tre dagene festivalen varer er forøvrig spekket med musikalske innslag: Kent Gray, Vassendegutane, Too Far Gone, Boots og Joker\'s Countrywagon for å nevne noen.