LABRE TALL:  I går var det premiere på Anne-Kat. Hærlands nye humorprogram, men til tross for at hun fikk besøk av seermagneten Tore Strømøy, uteble den store publikumsmassen.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LABRE TALL: I går var det premiere på Anne-Kat. Hærlands nye humorprogram, men til tross for at hun fikk besøk av seermagneten Tore Strømøy, uteble den store publikumsmassen. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Hærland fikk ikke drahjelp fra seermagneten Strømøy

TVNorge hadde håpet flere var interessert i talkshowet.

(Dagbladet): I går var det endelig premiere på Anne-Kat. Hærlands nye program. En av gjestene var seermagneten Tore Strømøy, som trekker over en million med «Tore på Sporet». Men til tross for populær gjest, fikk ikke talkshowet, som bærer Hærlands fornavn, drahjelp fra den folkekjære trønderen.

TVNorge opplyser i en pressemelding at 193 000 seere så det første programmet. Det gir en seerandel på 13,5 prosent.

- Jeg hadde håpet på bedre premieretall, men jeg er stolt av programmet og av Anne-Kat. Dette er ny sjanger i Norge og for oss, og et nytt format for Anne-Kat. Vi må innse at det tar tid for både seerne og oss å finne formen. Vi har et langsiktig perspektiv på dette og bretter opp ermene for nye slag utover våren. Jeg har fortsatt knalltro på dette prosjektet, sier sjef for kanalen, Harald Strømme, i en pressemelding.

Langet ut Hærland har vært ansatt i NRK, og trukket rundt en million seere som fast deltaker i «Nytt på nytt», fram til hun ga seg i 2007. Før 40-åringen meldte overgang til TVNorge, lagde hun «Lyngbø og Hærlands Big Bang» på NRK1.

Hærland er kjent for sin munnrapphet og sine frekke kommentarer, og i går langet hun ut mot kongefamiliens valg av feriested.

- Hvis de ville ha litt privatliv, kunne de jo bedt hvilken som helst kongefamilie om å få låne et slott. De kunne ringt sultanen av Brunei, som ville stengt av hele Brunei for dem. Og kom Se og Hør seg likevel inn, kunne sultanen bare kappet av begge armene på fotografen, fleipet Hærland i programmet.

«Anne-Kat.» gikk på TVNorge fra 21.30-22.30, og på det meste var 222 000 innom programmet.

- Fordelen med å lage et dagsaktuelt show er jo også at vi kan gjøre tilpasninger og forbedringer underveis. Men Anne-Kat. skal være skarp i kantene, og dette vil aldri bli et tannløst koseprogram for alle. Vi ser at reaksjonene spenner fra panegyrisk hyllest til ren avsky, og det er egentlig akkurat der vi skal være, sier Strømme i pressemeldingen.

- Fresk Dagbladets anmelder, Camilla Berg Hansen, fulgte showet i går, og vurderer det til terningkast fire.

Hun beskriver Hærland som «fandenivoldsk og fresk», men skriver at hun ikke når opp hver gang.

«Dama er mer rappkjefta enn noen gang, bokstavelig talt, snakketøyet går så hun selv må kremte. Hun hytter med pekefingeren også så hun minner om Otto Jespersen så sitt beste, eventuelt verste, i Torsdagsklubben», skriver Berg Hansen.