- Hagen er uønsket i NRK

NRK-ansatte reagerer sterkt på at Hagen er invitert til å lede debattprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): «ARK» (Arbeiderpartiets rikskringkasting) har lenge vært Carl I. Hagens yndede kallenavn på NRK, og i boka «Ærlig talt» beskriver han inngående hvordan han mener statskanalen er et talerør for sosialister.

«Når det gjelder Standpunkt, vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte. Erik Wold og Nina Owing kan lite om politikk og samfunn, og demonstrerer dette hver tirsdag. De er partiske til fordel for venstresiden i god ARK-tradisjon, og skammer seg ikke engang over at det er så åpenbart», skriver Hagen.

- Han skjeller ut navngitte NRK-medarbeidere og omtaler NRK som bedrift i svært lite hyggelige ordelag. Man skulle forvente at ledelsen gikk ut og tok til motmæle, sier NRKJ-leder Pål Hansen til Dagbladet.no.

- Tøvete

Det har imidlertid ikke ledelsen gjort, mener Hansen. De har derimot invitert Hagen til å lede et debattprogram på tv i løpet av november.

Det synes Hansen er en svært dårlig idé, noe han først fortalte til fagbladet Journalisten.

- Jeg synes det er tøvete. Det Hagen har gjort er å skjelle ut naboen, og så bli invitert på kaffe etterpå. Kritikken vi blir utsatt for i boka er skrevet med store bokstaver. Vi er ikke bare sosialister, vi er uærlige sosialister, sier Hansen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer