- Hagen er uønsket i NRK

NRK-ansatte reagerer sterkt på at Hagen er invitert til å lede debattprogram.

(Dagbladet.no): «ARK» (Arbeiderpartiets rikskringkasting) har lenge vært Carl I. Hagens yndede kallenavn på NRK, og i boka «Ærlig talt» beskriver han inngående hvordan han mener statskanalen er et talerør for sosialister.

«Når det gjelder Standpunkt, vet jeg ikke om jeg skal le eller gråte. Erik Wold og Nina Owing kan lite om politikk og samfunn, og demonstrerer dette hver tirsdag. De er partiske til fordel for venstresiden i god ARK-tradisjon, og skammer seg ikke engang over at det er så åpenbart», skriver Hagen.

- Han skjeller ut navngitte NRK-medarbeidere og omtaler NRK som bedrift i svært lite hyggelige ordelag. Man skulle forvente at ledelsen gikk ut og tok til motmæle, sier NRKJ-leder Pål Hansen til Dagbladet.no.

- Tøvete

Det har imidlertid ikke ledelsen gjort, mener Hansen. De har derimot invitert Hagen til å lede et debattprogram på tv i løpet av november.

Det synes Hansen er en svært dårlig idé, noe han først fortalte til fagbladet Journalisten.

- Jeg synes det er tøvete. Det Hagen har gjort er å skjelle ut naboen, og så bli invitert på kaffe etterpå. Kritikken vi blir utsatt for i boka er skrevet med store bokstaver. Vi er ikke bare sosialister, vi er uærlige sosialister, sier Hansen.

I boka skriver Hagen at han gjerne ville ha jobbet for et politisk debattprogram, om han skulle valgt en alternativ karriere.

- Hagen er uønsket i NRK

«Og da ville jeg ikke drive FrP-forherligelse. Jeg ville nok vært tøffere med nettopp FrP enn med noe annet parti for å sikre meg et rykte som objektiv, og et høyt seertall».

- Jo, men hvem vil stille opp i et debattprogram ledet av Hagen? Erna Solberg? David Toska har sikkert mye kunnskaper om kriminalitet, men han er ikke nødvendigvis skikket til å lede et program med det som tema, kommenterer Hansen.

Har mange i ryggen

Nyhetsredaktør Grethe Gynnild Johnsen er uenig i kritikken fra NRKJ-lederen.

- Man må kunne skille mellom tingene her. Vi har invitert ham inn for å lede ett program. Det tror jeg er bra også for Hagen, så får han et innblikk i hvordan en slik produksjon foregår, sier hun til Journalisten.

Hansen tror imidlertid at han har mange NRK-ansatte med seg når han erklærer Hagen for uønsket.

- NRK kan beskyldes for mye rart, men jeg tror ikke vi kan beskyldes for ikke å ha latt Carl I. Hagen komme til orde. Invitasjonen er et populistisk tiltak på linje med den politikken mange kommentatorer har beskyldt Hagen for å stå for, sier han til Dagbladet.no.

Hagens terningkast

FÅR LEDE DEBATTPROGRAM: Carl I. Hagen er invitert av NRK til å lage et enkeltstående debattprogram i løpet av november. Det liker flere NRK-ansatte dårlig. Foto: JAQUES HVISTENDAHL
FÅR LEDE DEBATTPROGRAM: Carl I. Hagen er invitert av NRK til å lage et enkeltstående debattprogram i løpet av november. Det liker flere NRK-ansatte dårlig. Foto: JAQUES HVISTENDAHL Vis mer

Foran valget i 2001, ba Dagbladet Hagen om å vurdere dekningen til ulike programledere og politiske redaksjoner. Dette er hva han svarte:

Pål T. Jørgensen, TV 2

 Levende debattleder, men til tider meget partisk for Høyre.

Elin Sørsdahl, TV 2

 Ryddig og grei. Lot debattantene debattere uten unødvendige avbrytelser.

Oddvar Stenstrøm, Tv 2

 Rotete, har mangelfulle kunnskaper om norsk politikk. Grov forskjellsbehandling av deltakere og deltar selv i debatten.

Anne Grosvold, NRK

Ubehøvlet, bøllete, kunnskapsløs om norsk samfunnsstyring. Grov forskjellsbehandling av debattdeltakerne.

Jon Gelius, NRK

Ubehøvlet, bøllete, kunnskapsløs om norsk samfunnsstyring.Grov forskjellsbehandling av debattdeltakerne.

Lisbeth Skei, NRK

 Ryddig og grei, i hovedsak upartisk.

Kai Sibbern, NRK

 Den roligste og mest saklige. Hadde forberedt seg godt.

Aftenposten

Normal valgkampdekning. Tendens til neglisjering av andre partier enn Ap, Høyre og SV. For opptatt av regjeringsspørsmål. Lite informativ om partienes politiske løsninger.

VG  

 Politisk aktør som ofte fordreier. Bringer lite relevant informasjon om hva de som faktisk er på valg mener.

Dagbladet

 Normal, vanlig valgkampdekning, men har stort sett bare dekket Ap, Høyre og SV.

VIL IKKE HA HAGEN: NRKJ-leder Pål Hansen.