Hagen hele kvelden

Striden i Fremskrittspartiet har tatt en ny vending med drapstruslene mot Carl I. Hagen og kona Eli. Fordi drapstruslene blir vurdert som alvorlige ble det også toppinnslag i nyhetene og nær sagt selvfølgelig kveldens tema i «Tabloid» og «Redaksjon 21».

Det hadde ikke vært like selvfølgelig for 10- 15 år siden, da redaksjonene nøyde seg med å ringe til politiet. Attentater blir sjelden varslet på forhånd, og bombetrusler og liknende ble tidligere dysset ned for ikke å skape den publisiteten gjerningsmennene var ute etter.

Situasjonen

Drapstruslene kommer i en politisk situasjon som automatisk gjør dem til godt stoff.

Automatisk blir også Hagen et offer, og intervjuet i «Tabloid» bar litt for mye preg av det. Jeg har sjelden opplevd så mange ledende spørsmål som de Pål T. Jørgensen stilte ekteparet i sofaen. Det var som om ordene «hvem» og «hva» plutselig var ute av det norske språket. Alt gikk liksom ut på å få de to til å fortelle hvor redde de var. Og så troppet ekteparet opp hos Knut Olsen, der spørsmålene om mulig var enda mer ledende.

- Redselen tar deg rett og slett, ikke sant? spurte Olsen Eli Hagen.

Hva skulle hun svare på det annet enn «ja»?

Sympati

Men begge virket ytterst oppriktige på begge kanaler, og Carl I. Hagen utnyttet ikke situasjonen slik han sikkert kunne ha gjort. Han lanserte til og med teorien om at noen kunne ha gjort dette nettopp for å gi ham sympati. Og fikk selvfølgelig sympati også for å si det. Og uansett hva man måtte mene om Hagen, er han den største tv-politikeren dette landet har sett og kanskje noen gang får se. Og han er alltid best i rollen som uskyldig offer. Men selv som offer for en drapstrussel slapp Hagen for lett unna. Sofaen i «Tabloid» understreket hvor nært de to står hverandre, og i begge kanaler ble vi kjent med Eli og Carl Ivar som et hyggelig ektepar. Ikke med det politiske radarparet som har erklært krig mot opposisjonen i partiet.