Hagen, Marion

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Det er den gode, gamle historien med at «jeg har alltid skrevet». Men etter å ha drevet med friteater en stund, brøt jeg ut av et prosjekt. Jeg ble lei av at vi aldri fikk gjennomført ideene våre. Da satte jeg meg ned for å skrive, og tenkte «jøss, dette kan bli en roman!». Den fikk kjemperespons hos et forlag, men så begynte jeg med teater igjen og hadde et opphold i London før jeg gjenopptok skrivingen.

Min beste leseropplevelse:

- Amerikanske samtidsforfattere fenger, særlig Bret Easton Ellis og Tama Janowitz har gitt meg et kick. Samspillet mellom det rå og direkte og det sårbare tiltaler meg. Dessuten utspiller bøkene seg i vår samtid, det er lett å identifisere seg med personer og hendelser.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg sitter i et kontorfellesskap med andre forfattere, blant andre Erlend Loe og Nikolaj Frobenius. Det er godt å ha et kontor hvor man er skjermet fra livets mange bagateller og fordype seg i jobben. Så da er det bare å komme seg opp om morgenen… Men det betyr på ingen måte at skrivingen er en åtte til fire-jobb. I perioder går jeg døgnet rundt og tenker på skriveprosjektet mitt.

Mitt forhold til Internett:

- Det får jeg snart. Det er utmerket for å sjekke ut ulike fakta i skriveprosessen. Og det er fint at jeg slipper å mase på de andre på kontoret for å få hjelp.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer